logo-print

Άρθρο 7 - Νόμος 3257/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31

Άρθρο 7

1. Η παράγραφος 2 του άρθρου 15 του Ν. 2936/2001 (ΦΕΚ 166 Α') αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε ως εξής:

«2. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μακράς θητείας του Ν. 1848/1989 (ΦΕΚ 112 Α'), που είχαν καταταγεί στις Ε.Δ. μέχρι την 31.12.1992, καθίστανται από τη μετάταξή τους ως εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας μέτοχοι των Μετοχικών Ταμείων των Κλάδων των Ε.Δ., χωρίς την καταβολή καμιάς πρόσθετης κράτησης. Ο χρόνος ασφά-λισής τους στο Ι.Κ.Α. και στο Ι.Κ.Α. / Τ.Ε.Α.Μ. συνυπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάτα-ξή τους μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στα Ταμεία Αλληλοβοηθείας με καταβολή πρόσθετης κράτησης, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει για τα Ταμεία αυτά, για το χρονικό διάστημα της πενταετίας που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας, πλην των περιπτώσεων που για το ανωτέρω χρονικό διάστημα κατέβαλαν την ως άνω κράτηση υπέρ του οικείου Ταμείου τους. Σε αυτούς εφαρμόζονται αναλογικώς οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 11.»

2. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του Ν. 2913/2001 (ΦΕΚ 102 Α') προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Για τους αξιωματικούς του Π.Ν. ειδικής μονιμότητας, προέλευσης εκ του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στο Μ.Τ.Ν. ο χρόνος φοίτησής τους στις Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Ε.Ν. ή Ακαδημίες Ε.Ν., καθώς και ο χρόνος θαλάσσιας υπηρεσίας που ισχύει κάθε φορά και αποτελεί τυπικό προσόν των υποψηφίων για κατάταξή τους ως Επικούρων Αξιωματικών του Π.Ν.. Για τους υπαξιωματικούς του Λ.Σ. αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) ο προβλεπόμενος χρόνος σπουδών σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης ή Ακαδημίες Ε.Ν., υπό την προϋπόθεση ότι το πτυχίο της οικείας Σχολής αποτελεί τυπικό προσόν των υποψηφίων για την κατάταξή τους ως Δοκίμων Υπαξιωματικών του Λ.Σ..»

3. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου ισχύουν για τους νυν μετόχους του Μ.Τ.Ν. που είναι στην ενέργεια κατά τη δημοσίευση του παρόντος, καθώς και για τους μέλλοντες μετόχους αυτού.

4. Η ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των εργαζομένων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μ.Τ.Σ. (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των συνταξιούχων υπαλλήλων του Μ.Τ.Σ. και

του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., οι οποίοι δεν υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου υγείας του Ι.Κ.Α. ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, παρέχεται από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τους υπαλλήλους και συνταξιούχους του.Οι συμμετοχές - κρατήσεις επί των αποδοχών και συντάξεων των παραπάνω προσώπων, που προβλέπονται στα άρθρα 3 και επόμενα του β.δ. 665/1962 (ΦΕΚ 167 Α') περιέρχονται στο Δημόσιο. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ο χρόνος εφαρμογής της παραγράφου αυτής και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
send