logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 3257/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Άρθρο 8

1. Το άρθρο 10 του Ν. 1911/1990 (ΦΕΚ 166 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 10

1. Το στρατιωτικό προσωπικό των Ε.Δ., το οποίο έχει τέκνα ή σύζυγο, που δεν εργάζεται και πάσχουν από νόσημα, το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας, δικαιούται ειδικής άδειας με αποδοχές, πέραν της κανονικής, μέχρι τριάντα ημέρες το χρόνο.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται τα νοσήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, ύστερα από εισήγηση του Γ.Ε.ΕΘ.Α.. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Γ.Ε.ΕΘ.Α., καθορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης της παραπάνω ειδικής άδειας, η ανάκλησή της για έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

2. Στο άρθρο 8 του Ν. 1911/1990 (ΦΕΚ 166 Α') προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:

«6. Όσοι αποχωρούν σε οποιοδήποτε έτος σπουδών από μία στρατιωτική σχολή προκειμένου να εγγραφούν σε άλλη στρατιωτική σχολή δεν έχουν υποχρέωση καταβολής της αποζημίωσης, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους. Αν αποβάλουν την ιδιότητά τους αυτή και από τη δεύτερη στρατιωτική σχολή σε οποιοδήποτε έτος σπουδών και για οποιονδήποτε λόγο, εκτός από λόγους υγείας ή πτητικής ανεπάρκειας ειδικά για τους μαθητές του Τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή αντιστοιχεί στο σύνολο των μηνών, που ήταν μαθητές στρατιωτικής σχολής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παραγράφους 1 και 2.»

3. Οι διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2946/2001 (ΦΕΚ 224 Α') εφαρμόζονται και στους υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, καθώς και στα Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτούς.

4. Η παράγραφος 5 του άρθρου 2 του Ν. 1295/1982 (ΦΕΚ 126 Α'), που αντικαταστάθηκε από το άρθρο 7 του Ν. 1407/1983, αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Το προσωπικό που καλείται να υπηρετήσει στην Εθνοφυλακή πρέπει να έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του και να μην έχει υπερβεί το τεσσαρακοστό πέμπτο. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να κληθεί για κατάταξη προσωπικό με συμπληρωμένο το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του και μέχρι τη συμπλήρωση

του εξηκοστού έτους αυτού, όταν στην περιοχή δεν επαρκεί προσωπικό προς στράτευση από τις άλλες προβλεπόμενες ηλικίες.»

5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας καθορίζεται κατ' έτος ο αριθμός των εκάστοτε, προς χρησιμοποίηση του επόμενου έτους, εθνοφυλάκων για τη φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Σ.Ξ.. Με όμοια απόφαση καθορίζεται η ημερήσια αποζημίωση που παρέχεται στους εθνοφύλακες μόνον για την αντιμετώπιση των δαπανών τροφής, ιματισμού και υπόδησής των, που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 7 του Ν. 1295/1982 (ΦΕΚ 126 Α').

6. Η παράγραφος 9 του άρθρου 1 του Ν.Δ 376/1974 (ΦΕΚ 98 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

«9. Στρατιωτικά μετάλλια ξένων κρατών ή αναγνωρισμένων Διεθνών Οργανισμών (Ο.Η.Ε., Ε.Ε., Ν.Α.Τ.Ο.), που δρουν στα πλαίσια ειρηνευτικών αποστολών, φέρονται ύστερα από έγκριση, που παρέχεται με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Όσοι συμμετέχουν σε περισσότερες από μία ειρηνευτικές αποστολές φέρουν μόνο το ξένο μετάλλιο της κατηγορίας αυτής, που απονεμήθηκε την πρώτη φορά.»

7. Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του Ν.Δ 107/1969 (ΦΕΚ 28 Α'), που αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του Ν. 2743/1999 (ΦΕΚ 211 Α'), μετά τη λέξη «μόνιμο» προστίθεται η λέξη «πολιτικό», μετά τη λέξη «προσωπικό» προστίθενται οι λέξεις «και τα μέλη των οικογενειών του, τα οποία είναι ασφαλισμένα από το δικαιούχο ή έχουν ασφάλεια δημοσίου» και μετά την ακροτελεύτια λέξη «Άμυνας» προστίθενται οι λέξεις: «και τέλος οι αποσπασμένοι και μετακλητοί υπάλληλοι και τα μέλη των οικογενειών τους, που υπηρετούν και για όσο χρόνο υπηρετούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με οποιαδήποτε ιδιότητα.»

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ