logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3257/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.

Άρθρο 9

1. Το προβλεπόμενο, κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 8 του Ν. 1483/1984 (ΦΕΚ 153 Α'), μειωμένο ωράριο εργασίας εφαρμόζεται στο στρατιωτικό προσωπικό και στους στρατιωτικούς δικαστές των Ε.Δ., που έχουν ή επιμελούνται τέκνο ή σύζυγο με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία, ανεξαρτήτως του αριθμού των απασχολούμενων προσώπων κατά μονάδα, υπηρεσία, οργανισμό ή νομικό πρόσωπο εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.), στο οποίο εργάζεται. Στην εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου δεν περιλαμβάνονται όσοι εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, σύμφωνα με τη στρατολογική νομοθεσία.

2. Το παραπάνω μειωμένο ωράριο εργασίας πραγματοποιείται χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους, εφόσον η αναπηρία του τέκνου ή της συζύγου είναι άνω του 67%.

3. Για την ασθένεια ή την αναπηρία του τέκνου ή της συζύγου γνωματεύει η πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή των Ε.Δ., ύστερα από παραπομπή από το αρμόδιο υγειονομικό όργανο της μονάδας, υπηρεσίας, οργανισμού ή νομικού προσώπου, όπου υπηρετεί ο δικαιούχος. Η μείωση του ωραρίου εργασίας πραγματοποιείται με απόφαση των αντίστοιχων Διευθύνσεων Προσωπικού των Γενικών Επιτελείων και

της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Δικαιοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εφόσον ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει, μαζί με σχετική αίτησή του, την ιατρική γνωμάτευση.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ