logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3155/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 10,

iv) μελετά και αποφασίζει σχετικά με εκθέσεις που υποβάλλονται από το Γενικό Διευθυντή και αναφέρονται στην τήρηση των Βασικών Αρχών από την Εταιρία,

ν) μελετά και, κατά τη διακριτική της ευχέρεια, αποφασίζει σχετικά με προτάσεις από το Γενικό Διευθυντή,

νί) λαμβάνει αποφάσεις, σύμφωνα με την παράγραφο (β) του Άρθρου 16 της παρούσας Συμφωνίας, σε σχέση με την αποχώρηση ενός Κράτους από τον ITSO.

vii) αποφασίζει για ερωτήματα που αναφέρονται στις επίσημες σχέσεις μεταξύ του ITSO και των Κρατών, είτε είναι Μέρη είτε όχι, ή διεθνών οργανισμών,

viii) μελετά καταγγελίες που υποβάλλονται σε αυτή από τα Μέρη.

ix) μελετά θέματα που αφορούν στην Κοινή Κληρονομιά Μερών,

χ) λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν στην έγκριση που αναφέρεται στην παράγραφο (β) του Άρθρου 4 της παρούσας Συμφωνίας,

xi) μελετά και εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ITSO για την περίοδο που συμφωνείται από τη Συνέλευση των Μερών,

xii) λαμβάνει πς απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με απρόβλεπτα έξοδα που ενδέχεται να προκύψουν πέραν του εγκεκριμένου προϋπολογισμού,

xiii) διορίζει ελεγκτή για την εξέταση των εξόδων και λογαριασμών του ITSO,

xiv) επιλέγει τους νομικούς εμπειρογνώμονες που αναφέρονται στο Άρθρο 3 του Παραρτήματος Α της παρούσας Συμφωνίας,

xv) καθορίζει τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων μπορεί να ξεκινήσει ο Γενικός Διευθυντής διαδικασία διαιτησίας έναντι της Εταιρίας σύμφωνα με τη Συμφωνία Δημόσιων Υπηρεσιών,

xvi) αποφασίζει σχετικά με τις τροποποιήσεις που προτείνονται στη Συμφωνία Δημόσιων Υπηρεσιών,

xvii) εκτελεί οποιεσδήποτε άλλες εργασίες που του ανατίθενται σύμφωνα με οποιοδήποτε άλλο άρθρο της παρούσας Συμφωνίας.

ε) Η Συνέλευση των Μερών συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση κάθε δύο (2) έτη αρχής γενομένης όχι αργότερα από δώδεκα (12) μήνες μετά την μεταβίβαση του διαστημικού συστήματος του ITSO στην Εταιρία. Επιπλέον των τακτικών συνεδριάσεων των Μερών, η Συνέλευση των Μερών μπορεί να συνέλθει σε έκτακτες συνεδριάσεις οι οποίες μπορεί να συγκληθούν μετά από αίτημα του εκτελεστικού οργάνου που ενεργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου (ια) του Άρθρου 10, ή μετά από έγγραφο αίτημα ενός ή περισσοτέρων Μερών προς τον Γενικό Διευθυντή που αναφέρει το σκοπό της συνεδρίασης και το οποίο τυγχάνει της υποστήριξης τουλάχιστον του ενός τρίτου των Μερών συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων. Η Συνέλευση των Μερών καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο Γενικός Διευθυντής δύναται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Συνέλευσης των Μερών.

στ) Η απαρτία οποιασδήποτε συνεδρίασης της Συνέλευσης των Μερών συντελείται από εκπροσώπους της πλειοψηφίας των Μερών. Οι αποφάσεις σχετικά με θέματα ουσίας λαμβάνονται με θετική ψήφο από τα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστον των Μερών, των οποίων οι εκπρόσωποι είναι παρόντες και ψηφίζουν. Οι αποφάσεις για διαδικαστικά θέματα λαμβάνονται με γενική ψήφο με απλή πλειοψηφία των Μερών, των οποίων οι εκπρόσωποι είναι παρόντες και ψηφίζουν. Οι διαφορές αναφορικά με τη διαδικαστική ή ουσιαστική φύση ενός συγκεκριμένου θέματος αποφασίζονται με ψηφοφορία απλής πλειοψηφίας των Μερών των οποίων οι εκπρόσωποι είναι παρόντες και ψηφίζουν. Τα Μέρη έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσω πληρεξουσίου ή με άλλο τρόπο που κρίνεται κατάλληλος από τη Συνέλευση των Μερών και τους παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες σε εύλογο χρόνο πριν από τη συνεδρίαση της Συνέλευσης των Μερών.

ζ) Σε κάθε συνεδρίαση της Συνέλευσης τον Μερών, κάθε Μέρος έχει μια ψήφο.

η) Η Συνέλευση των Μερών υιοθετεί δικούς της διαδικαστικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν την εκλογή Προέδρου και άλλων αξιωματούχων καθώς και διατάξεις για την συμμετοχή και την ψηφοφορία.

θ) Κάθε Μέρος αναλαμβάνει τα έξοδα εκπροσώπησής του στη συνεδρίαση της Συνέλευσης των Μερών. Οι δαπάνες των συνεδριάσεων της Συνέλευσης των Μερών θεωρούνται διοικητικό έξοδο του ITSO.

ΑΡΘΡΟ 10

Γενικός Διευθυντής

α) Του εκτελεστικού οργάνου προΐσταται ο Γενικός Διευθυντής ο οποίος είναι άμεσα υπεύθυνος έναντι της Συνέλευσης των Μερών.

β) Ο Γενικός Διευθυντής:

i) είναι ο διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος του ITSO και είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση όλων των διοικητικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης δικαιωμάτων βάσει συμβολαίου.

ii) ενεργεί σύμφωνα με την πολιτική και τις οδηγίες της Συνέλευσης των Μερών, και

iii) διορίζεται από τη Συνέλευση των Μερών με θητεία τεσσάρων (4)ετών ή οποιαδήποτε άλλη περίοδο αποφασίσει η Συνέλευση των Μερών. Ο Γενικός Διευθυντής μπορεί να απομακρυνθεί από το αξίωμά του λόγω σοβαρής αιτίας, από τη Συνέλευση των Μερών . Κανένα άτομο δεν δύναται να διοριστεί Γενικός Διευθυντής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ (8) ετών.

γ) Ο σημαντικότερος παράγοντας στο διορισμό του Γενικού Διευθυντή και την επιλογή του υπόλοιπου προσωπικού του εκτελεστικού οργάνου είναι η αναγκαιότητα διασφάλισης του κατά το δυνατόν υψηλότερου βαθμού ακεραιότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας, λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά πλεονεκτήματα πρόσληψης και ανάπτυξης σε περιφερειακούς και γεωγραφικώς διαφοροποιούμενη βάση. Ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό του εκτελεστικού οργάνου αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες είναι ασύμβατες με τις αρμοδιότητές τους στον ITSO.

δ) Ο Γενικός Διευθυντής καθορίζει τη δομή, το επίπεδο του προσωπικού και τους βασικούς όρους απασχόλησης των αξιωματούχων και υπαλλήλων, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις οδηγίες της Συνέλευσης των Μερών, και διορίζει το προσωπικό του εκτελεστικού οργάνου. Ο Γενικός Διευθυντής μπορεί να επιλέξει συμβούλους και άλλους εισηγητές του εκτελεστικού οργάνου.

ε) Ο Γενικός Διευθυντής εποπτεύει την τήρηση των Βασικών Αρχών από την Εταιρία.

στ) Ο Γενικός Διευθυντής:

i) παρακολουθεί την τήρηση των Βασικών Αρχών από την Εταιρεία στην εξυπηρέτηση των πελατών της ΥΖΣ σύμφωνα με τα συμβόλαια της ΥΖΣ,

ii) μελετά τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την Εταιρεία σε σχέση με αιτήσεις καταλληλότητας για σύναψη συμβολαίου της ΥΖΣ,

iii) βοηθά τους πελάτες της ΥΖΣ στην επίλυση διαφορών τους με την Εταιρεία παρέχοντας υπηρεσίες συμβιβασμού, και

iv) σε περίπτωση που ένας πελάτης της ΥΖΣ αποφασίσει να κινήσει διαδικασία διαιτησίας κατά της Εταιρίας, παρέχει συμβουλές ως προς την επιλογή των συμβούλων και διαιτητών.

ζ) Ο Γενικός Διευθυντής αναφέρεται στα Μέρη για θέματα που περιγράφονται στις παραγράφους (δ) έως (στ).

η) Σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται από τη Συνέλευση των Μερών, ο Γενικός Διευθυντής μπορεί να αρχίσει τις διαδικασίες διαιτησίας κατά της Εταιρίας με βάση τη Συμφωνία Δημόσιων Υπηρεσιών.

θ) Ο Γενικός Διευθυντής διαχειρίζεται την Εταιρεία σύμφωνα με τη Συμφωνία Δημόσιων Υπηρεσιών.

ι) Ο Γενικός Διευθυντής, για λογαριασμό του ITSO, μελετά όλα τα θέματα .που προκύπτουν από την Κοινή Κληρονομιά των Μερών και διαβιβάζει τις απόψεις των Μερών στη Διεύθυνση(εις).

ια) Όταν ο Γενικός Διευθυντής κρίνει ότι η παράλειψη ενός Μέρους να ενεργήσει σύμφωνα με το

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send