logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 3155/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Άρθρο 11 (γ) μειώνει τη δυνατότητα της Εταιρίας να συμμορφωθεί ως προς τις Βασικές Αρχές, ο Γενικός Διευθυντής επικοινωνεί με το Μέρος αυτό προκειμένου να επιλυθεί η κατάσταση και μπορεί, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θεσπίζονται από τη Συνέλευση των Μερών βάσει του Άρθρου 9 (ε), να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Συνέλευσης των Μερών.

ιβ) Η Συνέλευση των Μερών ορίζει ανώτερο αξιωματούχο του εκτελεστικού οργάνου προκειμένου να ασκήσει χρέη Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, όταν ο Γενικός Διευθυντής απουσιάζει ή κωλύεται, ή εάν μείνει κενή η θέση του Γενικού Διευθυντή. Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής έχει τη δυνατότητα να ασκήσει όλες τις εξουσίες του Γενικού Διευθυντή σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία. Στην περίπτωση που η θέση είναι κενή, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής εκτελεί τα καθήκοντα αυτά μέχρι την ανάθεση των καθηκόντων σε ένα Γενικό Διευθυντή που θα διοριστεί και του οποίου ο διορισμός θα επιβεβαιωθεί, με όσο το δυνατόν συνοπτικότερες διαδικασίες, σύμφωνα με την υποπαράγραφο (β) (iii) του παρόντος Άρθρου.

ΑΡΘΡΟ 11

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις των Μερών

α) Τα Μέρη ασκούν τα δικαιώματά τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία με τρόπο που είναι απόλυτα σύμφωνος και προάγει τις αρχές που αναφέρονται στο Προοίμιο, τις Βασικές Αρχές του Άρθρου 3 και άλλες διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας.

β) Όλα τα Μέρη επιτρέπεται να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν σε όλες τις συσκέψεις και συνεδριάσεις, στις οποίες δικαιούνται εκπροσώπησης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη που συγκαλείται ή συγκροτείται υπό την αιγίδα του ITSO, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ITSO για τέτοιες συσκέψεις, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία λαμβάνουν χώρα. Το εκτελεστικό όργανο διασφαλίζει ότι στους διακανονισμούς με το Μέρος που θα φιλοξενήσει μια τέτοια σύσκεψη ή συνεδρίαση περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για την είσοδο στη φιλοξενούσα χώρα και την παραμονή όλων των εκπροσώπων των Μερών, οι οποίοι δικαιούνται να παραστούν για όλη τη χρονική διάρκεια της σύσκεψης αυτής ή συνεδρίασης.

γ) Όλα τα Μέρη λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα με διαφάνεια, αμεροληψία και ανταγωνιστικά ουδέτερο τρόπο, σύμφωνα με τις ισχύουσες εγχώριες διαδικασίες και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις στις οποίες είναι συμβαλλόμενοι ώστε η Εταιρεία να εκπληρώσει τις Βασικές Αρχές.

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ