logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 3155/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

ΑΡΘΡΟ 14

Αποχώρηση

α) i) Οποιοδήποτε Μέρος μπορεί να αποχωρήσει οικειοθελώς από τον ITSO. Το Μέρος παραδίδει έγγραφη γνωστοποίηση στο θεματοφύλακα σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει.

ii) Η γνωστοποίηση της απόφασης ενός Μέρους να αποχωρήσει, σύμφωνα με την υποπαράγραφο (α) (i) του παρόντος άρθρου διαβιβάζεται σε όλα τα Μέρη καθώς και στο εκτελεστικό όργανο από το θεματοφύλακα.

iii) Σύμφωνα με το Άρθρο 12 (δ), η ισχύς της οικειοθελούς αποχώρησης άρχεται και η παρούσα Συμφωνία παύει να ισχύει για το Μέρος τρεις(3) μήνες μετά την ημερομηνία παραλαβής της γνωστοποίησης που αναφέρεται στην υποπαράγραφο (α) (i) του παρόντος Άρθρου.

β) i) Εάν ένα Μέρος εμφανίζεται να μην έχει συμμορφωθεί ως προς οποιαδήποτε υποχρέωσή του σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία, η Συνέλευση των Μερών, έχοντας λάβει τη σχετική γνωστοποίηση ή ενεργώντας αυτοβούλως, και λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες εκπροσωπήσεις, παραστάσεις του Μέρους, μπορεί να αποφασίσει, εάν κρίνει ότι η παράλειψη συμμόρφωσης έχει πραγματικά συμβεί, ότι το Μέρος θεωρείται ότι έχει αποχωρήσει από τον ITSO. Η παρούσα Συμφωνία παύει να ισχύει για το Μέρος από την ημερομηνία αυτής της απόφασης. Για το σκοπό αυτό δύναται να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση της Συνέλευσης των Μερών

ii) Αν η Συνέλευση των Μερών αποφασίσει ότι ένα Μέρος θεωρείται ότι έχει αποχωρήσει από τον ITSO, σύμφωνα με την υποπαράγραφο (ι) της παρούσας παραγράφου (β), κοινοποιείται από το εκτελεστικό όργανο στο θεματοφύλακα, ο οποίος διαβιβάζει την κοινοποίηση σε όλα τα Μέρη.

γ) Με την παραλαβή από το θεματοφύλακα ή το εκτελεστικό όργανο, ανάλογα με την περίπτωση, της κοινοποίησης της απόφασης αποχώρησης σύμφωνα με την υποπαράγραφο (α) (ι) του παρόντος Άρθρου, το Μέρος που κάνει τη γνωστοποίηση παύει να έχει οποιαδήποτε δικαιώματα εκπροσώπησης και ψήφου στη Συνέλευση των Μερών, και δεν έχει υποχρεώσεις ή ευθύνες μετά την παραλαβή της γνωστοποίησης.

δ) Εάν η Συνέλευση των Μερών, σύμφωνα με την παράγραφο (β) του παρόντος Άρθρου, κρίνει ότι ένα Μέρος έχει αποχωρήσει από τον ITSO, το Μέρος αυτό δεν έχει υποχρεώσεις ή ευθύνες μετά από αυτή την απόφαση.

ε) Κανένα Μέρος δεν απαιτείται να αποχωρήσει από τον ITSO ως άμεσο αποτέλεσμα οποιασδήποτε μεταβολής στη θέση αυτού του Μέρους όσον αφορά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ή τη Δ.Ε.Τ.

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012