logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 3155/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Προσωπικές Εταιρείες

ΑΡΘΡΟ 15

Τροποποίηση

α) Οποιοδήποτε Μέρος μπορεί να προτείνει τροποποιήσεις της παρούσας Συμφωνίας. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις υποβάλλονται στο εκτελεστικό όργανο, το οποίο τις διανέμει εγκαίρως σε όλα τα Μέρη.

β) Η Συνέλευση των Μερών μελετά κάθε προτεινόμενη τροποποίηση κατά την πρώτη τακτική συνεδρίασή της μετά την διανομή από το εκτελεστικό όργανο, ή σε προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση που συνέρχεται σύμφωνα με τις διαδικασίες του Άρθρου 9 της παρούσας Συμφωνίας, εφόσον η προτεινόμενη τροποποίηση έχει διανεμηθεί από το εκτελεστικό όργανο τουλάχιστον ενενήντα (90) ημέρες προ της ημερομηνίας έναρξης της συνεδρίασης.

γ) Η Συνέλευση των Μερών λαμβάνει αποφάσεις για κάθε προτεινόμενη τροποποίηση σύμφωνα με τις διατάξεις περί απαρτίας και ψηφοφορίας που περιλαμβάνονται στο Άρθρο 9 της παρούσας Συμφωνίας. Μπορεί να διαφοροποιήσει οποιαδήποτε τροποποίηση, που θα έχει διανεμηθεί σύμφωνα με την παράγραφο (β) του παρόντος Άρθρου, και μπορεί να αποφασίσει για οποιαδήποτε τροποποίηση που δεν έχει διανεμηθεί αλλά είναι άμεσο επακόλουθο προτεινόμενης ή διαφοροποιημένης τροποποίησης.

δ) Μια τροποποίηση η οποία έχει εγκριθεί από τη Συνέλευση των Μερών τίθεται σε ισχύ σύμφωνα με την παράγραφο (ε) του παρόντος Άρθρου μετά την παραλαβή από το θεματοφύλακα της γνωστοποίησης έγκρισης, αποδοχής ή επικύρωσης της τροποποίησης από τα δύο τρίτα (2/3) των Κρατών τα οποία είναι Μέρη από την ημερομηνία κατά την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση από τη Συνέλευση των Μερών.

ε) Ο Θεματοφύλακας κοινοποιεί σε όλα τα Μέρη το συντομότερο δυνατόν, ότι έχει παραλάβει τις απαιτούμενες από την παράγραφο (δ) του παρόντος Άρθρου αποδοχές, εγκρίσεις ή επικυρώσεις για την έναρξη ισχύος της τροποποίησης. Ενενήντα (90) ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσης αυτής της κοινοποίησης, άρχεται η ισχύς της τροποποίησης για όλα τα Μέρη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων τα οποία δεν έχουν ακόμη προβεί στην αποδοχή, έγκριση ή κύρωση αυτής και δεν έχουν αποχωρήσει από τον ITSO.

στ) Εκτός των διατάξεων των παραγράφων (δ) και (ε) του παρόντος Άρθρου, μια τροποποίηση δεν τίθεται σε ισχύ σε λιγότερο από οκτώ (8) μήνες μετά την ημερομηνία έγκρισης από τη Συνέλευση των Μερών.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ