logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 3155/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΘΡΟ 16

Επίλυση διαφορών

α) Όλες οι νομικές διαφορές που προκύπτουν σχετικά με τα δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία μεταξύ των Μερών στη μεταξύ τους σχέση, ή μεταξύ του ITSO και ενός ή περισσοτέρων Μερών, εάν δεν διευθετηθούν διαφορετικά σε εύλογο χρονικό διάστημα, υποβάλλονται προς διαιτησία σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α της παρούσας Συμφωνίας.

β) Όλες οι νομικές διαφορές που προκύπτουν σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία μεταξύ ενός Μέρους και ενός Κράτους που έχει πάψει να είναι Μέρος ή μεταξύ του ITSO και ενός Κράτους που έχει πάψει να είναι Μέρος, και οι οποίες προκύπτουν αφού το Κράτος πάψει να είναι Μέρος, εάν δεν διευθετηθούν διαφορετικά εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, υποβάλλονται προς διαιτησία σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α της παρούσας Συμφωνίας εφόσον το Κράτος το οποίο έχει πάψει να είναι Μέρος συμφωνεί ως προς αυτό. Εάν ένα Κράτος πάψει να είναι Μέρος, αφού η διαφορά στην οποία είναι διάδικος έχει υποβληθεί προς διαιτησία σύμφωνα με την παράγραφο (α) αυτού του Άρθρου, η διαιτησία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται.

γ) Όλες οι νομικές διαφορές που θα προκύπτουν ως αποτέλεσμα των συμφωνιών μεταξύ του ITSO και οποιουδήποτε Μέρους υπόκεινται στις διατάξεις περί επίλυσης διαφορών που περιλαμβάνονται σε αυτές τις συμφωνίες. Σε περίπτωση απουσίας τέτοιων διατάξεων, οι διαφορές αυτές, εάν δεν διευθετηθούν διαφορετικά, δύναται να υποβληθούν προς διαιτησία σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α της παρούσας Συμφωνίας εφόσον συμφωνούν ως προς αυτό οι διάδικοι.

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

send