logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 3147/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Ποινικός Κώδικας Ι

Άρθρο 4 Παραχώρηση ακίνητων

1. Η κυριότητα των ακίνητων που περιήλθαν κατά νομή, χρήση και κατοχή σε νομικά πρόσωπα εποπτείας Υπουργείου Γεωργίας ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας. Τα ακίνητα αυτά επιτρέπεται να παραχωρούνται, κατά χρήση για ορισμένο χρόνο, δωρεάν προς το Δημόσιο, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή αλλά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δίκαιου που εκπληρούν κοινωφελή σκοπό ή με αντάλλαγμα προς αλλά νομικά πρόσωπα. Η παραχώρηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας μετά από γνώμη του συλλογικού οργάνου που διοικεί τα πρόσωπα αυτά. Στη σχετική απόφαση καθορίζεται ο σκοπός της παραχώρησης και μπορεί να τίθενται όροι ή μη εκπλήρωση των οποίων συνεπάγεται την ανάκληση αυτής. Στα ίδια πρόσωπα και με την ίδια διαδικασία και όρους επιτρέπεται η παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας των Κέντρων Έλεγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΚΕΠΠΥΕΛ), των Αμπελουργικών Φυτωρίων, των Δενδροκομικών Σταθμών, των Κρατικών Κτημάτων και των Συνοριακών Σταθμών Κτηνιατρικού Έλεγχου (ΣΥΚΕ) της περίπτωσης δ" της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 2218/1994 (ΦΕΚ 90 Α"), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 του Ν. 2325/1995 (ΦΕΚ

153 Α").

2. Η ακίνητη περιουσία του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών (Κ.Τ.Γ.Κ. και Δασών) μπορεί να παραχωρείται δωρεάν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση για ορισμένο χρόνο, προς το Δημόσιο ή αλλά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δίκαιου που εκπληρούν κοινωφελή σκοπό. Η παραχώρηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Τ.Γ.Κ. και Δασών. Τα αναφερόμενα στο τρίτο εδάφιο της προηγουμένης παραγράφου ισχύουν και για τις παραχωρήσεις αυτές.

3. Οι μέχρι σήμερα εκδοθείσες αποφάσεις του Υπουργού Γεωργίας που αφορούν παραχωρήσεις ακίνητων των παραγραφών 1 και 2 είναι έγκυρες και ισχυρές.

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
send