logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 3166/2003 - Αρμοδιότητα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/07/2003

Υπό κωδικοποίηση
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Στην αρμοδιότητα των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας ανήκει:

1. Η ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης και των Μ.Μ.Ε. για τα εθνικά θέματα, καθώς και για τις πολιτικές, οικονομικές, πολιτισμικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Χώρα. Η προβολή των θέσεων της Χώρας σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, ιδίως μέσα από την παραγωγή έντυπου υλικού, ηλεκτρονικών μηνυμάτων, φιλμ και βίντεο, με σκοπό τη δημιουργία θετικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

2. Η ενημέρωση της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Διπλωματικής Αποστολής της έδρας κάθε Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας για κάθε ζήτημα ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς και για τον αντίκτυπο της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής της Χώρας στο διεθνή χώρο, στη διεθνή κοινή γνώμη και τα Μ.Μ.Ε. του εξωτερικού.

3. Η οργάνωση στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με άλλες ελληνικές υπηρεσίες, δημοσιογραφικών συναντήσεων, η συν-διοργάνωση με επιστημονικούς φορείς επιστημονικών συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που αποβλέπουν στην προβολή της Ελλάδας στο χώρο ευθύνης του Γραφείου και συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας διαπίστευσης.

4. Η ενημέρωση της Κεντρικής Υπηρεσίας για τις σημαντικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές εξελίξεις, καθώς και για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Μ.Μ.Ε., στην περιφέρεια αρμοδιότητας των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας.

5. Η ενημέρωση των ελληνικών διπλωματικών, προξενικών και λοιπών αρχών της περιοχής τους και η μέριμνα για την επικοινωνία αυτών με τα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας αρμοδιότητας των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας και τον ομογενειακό τύπο.

6. Οι επαφές με τους εκπροσώπους του Τύπου και των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. της περιφέρειας αρμοδιότητας των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας, με σκοπό τη δημιουργία θετικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

7. Η εκπροσώπηση της χώρας σε Ιδρύματα, Ινστιτούτα και Οργανισμούς Τύπου ή Επικοινωνίας που έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, ύστερα από ειδική ανάθεση από την αρμόδια για το σχετικό θέμα Κεντρική Υπηρεσία.

8. Η επισκόπηση και ο σχολιασμός των δημοσιευμάτων του ξένου τύπου, του διαδικτύου, των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και των κάθε μορφής εκδόσεων, που αφορούν τη χώρα και η φροντίδα για την ανασκευή ανακριβών δημοσιευμάτων, ύστερα από συνεννόηση της Κεντρικής Υπηρεσίας με το αρμόδιο Υπουργείο.

9. Οι επαφές, η βοήθεια και η συνεργασία με τον ομογενειακό τύπο και τους ομογενειακούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό της διασποράς.

10. Η υποστήριξη των ελληνικών δημοσιογραφικών αποστολών κατά τις επισκέψεις που πραγματοποιούν στο εξωτερικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι αρχηγοί και οι βουλευτές των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η διευκόλυνση των επαφών τους με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς και η ευθύνη της οργάνωσης των Κέντρων Τύπου.

11. Η διεκπεραίωση, σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές οδηγίες της Κεντρικής Υπηρεσίας κάθε άλλου ζητήματος που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε.. Σε περίπτωση διεκπεραίωσης θέματος που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών, οι απαιτούμενες ενέργειες εκτελούνται με βάση τις οδηγίες του Προϊσταμένου της οικείας Διπλωματικής Αρχής.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ