logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 3166/2003 - Προαγωγές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/07/2003

Υπό κωδικοποίηση
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Για την προαγωγή των υπαλλήλων του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας απαιτείται:

α) Από το βαθμό του Ακολούθου Επικοινωνίας Β' στο βαθμό του Ακολούθου Επικοινωνίας Α', πενταετής υπηρεσία στο βαθμό του Ακολούθου Επικοινωνίας Β'.

β) Από το βαθμό του Ακολούθου Επικοινωνίας Α' στο βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Β', πενταετής υπηρεσία στο βαθμό του Ακολούθου Επικοινωνίας Α'.

γ) Από το βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Β' στο βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Α', εξαετής υπηρεσία στο βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Β'.

δ) Από το βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Α' στο βαθμό του Γενικού Διευθυντή άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Διεύθυνσης επί τέσσερα τουλάχιστον έτη.

2. Ο χρόνος φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης προσμετράται ως πλεονάζων στο βαθμό του Ακολούθου Επικοινωνίας Β'.

3. Για την προαγωγή των υπαλλήλων του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας απαραίτητη είναι η αξιολόγηση βάσει ειδικών κριτηρίων, τα οποία θα καθορισθούν λεπτομερώς με απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε..

4. Οι υπάλληλοι του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας προάγονται στον αμέσως επόμενο βαθμό, όταν συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο στο βαθμό που κατέχουν, διαθέτουν τα ουσιαστικά προσόντα, γνώση αντικειμένου, υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά, διοικητική ικανότητα και αποτελεσματικότητα σε υψηλό βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του προσωπικού τους μητρώου, και έχουν αξιολογηθεί, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της προηγούμενης παραγράφου. Η υπηρεσία των υπαλλήλων του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας που εδρεύουν σε χώρες ειδικών συνθηκών, όπως αυτές ορίζονται με την εκάστοτε ισχύουσα απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, συνεκτιμάται για την προαγωγή τους.

5. Ειδικά:

α) Για την προαγωγή των υπαλλήλων από το βαθμό του Ακολούθου Επικοινωνίας Α' στο βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Β' απαιτείται κενή θέση.

β) Για την προαγωγή από το βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Β' στο βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Α' απαιτείται πενταετής, τουλάχιστον, υπηρεσία του κρινόμενου υπαλλήλου ως Προϊσταμένου Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό.

6. Οι προαγωγές των υπαλλήλων, έως και το βαθμό του Συμβούλου Επικοινωνίας Α', γίνονται με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η προαγωγή στο βαθμό του Γενικού Διευθυντή γίνεται με απόφαση του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 158 του ν. 2683/1999 "Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και άλλες διατάξεις". Για τις προαγωγές αυτές έχουν ανάλογη εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 81, 82, 83 του ίδιου νόμου.

7. Οι εκθέσεις υπηρεσιακής ικανότητας των υπαλλήλων του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας συντάσσονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες για τους υπαγόμενους στον Υπαλληλικό Κώδικα διατάξεις. Κατά τη σύνταξη των ανωτέρω εκθέσεων λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη η αξιολόγηση της παραγράφου 3.

Οι εκθέσεις των υπαλλήλων του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό συντάσσονται από τον Προϊστάμενο του οικείου Γραφείου (Α' Αξιολογητής) και από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού (Β' Αξιολογητής).

Οι εκθέσεις των Προϊσταμένων των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό συντάσσονται από τον Διευθυντή Υπηρεσιών Εξωτερικού (Α' Αξιολογητής) και από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης (Β' Αξιολογητής).

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
send