logo-print

Άρθρο 24 - Νόμος 3166/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/07/2003

Υπό κωδικοποίηση
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Πολιτειολογία

1. Τα εδάφια β', γ' και δ' της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του ν. 1746/1988 (ΦΕΚ 2 Α'), όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

"Οι περιορισμοί του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύουν για οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες και εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, ανεξάρτητα από το κράτος στο οποίο βρίσκεται η έδρα ή από το οποίο προέρχονται τα κεφάλαιά τους, εφόσον ο αριθμός των μετοχών, που ανήκουν στους ανωτέρω οργανισμούς και εταιρείες, δεν υπερβαίνει, ως ποσοστό επί του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών της παραγράφου 1, το τριάντα πέντε τοις εκατό συνολικά και το τρισήμισι τοις εκατό για τον κάθε οργανισμό ή εταιρεία ξεχωριστά. Αν κατά την προεγγραφή οι επενδυτές της κατηγορίας αυτής καλύπτουν ποσοστό μεγαλύτερο του τριάντα πέντε τοις εκατό συνολικά και του τρισήμισι τοις εκατό ο καθένας, οι μετοχές, που αναλαμβάνει ο καθένας από αυτούς μειώνονται, με σκοπό την τήρηση των ανωτέρω ποσοστών, αναλόγως."

2. Τα εδάφια β', γ' και δ' της παραγράφου 5 του άρθρου 7 του ν. 3021/2002 εφαρμόζονται αναλόγως για τις επιχειρήσεις που εκδίδουν περιοδικά και τις επιχειρήσεις εκτύπωσης εντύπων, που υπάγονται στην περίπτωση α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ίδιου νόμου.

3. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε. και του κατά περίπτωση τυχόν αρμόδιου Υπουργού, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του φωτοειδησεογράφου.

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ