logo-print

Άρθρο 25 - Νόμος 3166/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/07/2003

Υπό κωδικοποίηση
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. Η μετάταξη των υπαλλήλων της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του ν. 3021/2002 γίνεται, σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με την ίδια σχέση εργασίας και σε ειδικότητα αντίστοιχη με την ειδικότητα που κατείχαν στην υπηρεσία προέλευσης, λαμβανομένων υπόψη και των τυπικών προσόντων τους.

Η μετάταξη σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Τύπου και Μ.Μ.Ε. ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε..

Για την κατάταξη των μεταφερομένων σε μισθολογικά κλιμάκια εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 20 του ν. 2515/1997.

2. Για την αντιμετώπιση γενικών ή ειδικότερων θεμάτων, που υπάγονται στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε., μπορεί να συγκροτούνται με απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε. ειδικές επιτροπές, αποτελούμενες από υπαλλήλους του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. στις οποίες μπορεί να μετέχουν και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών ή και ιδιώτες με ειδικές γνώσεις και εμπειρία στα αντίστοιχα θέματα. Η αποζημίωση των μελών κάθε επιτροπής καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Οικονομίας και Οικονομικών.

3. Το εδάφιο β' της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν. 2656/1997 (ΦΕΚ 270 Α'), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 13 του ν. 3050/2002 (ΦΕΚ 214 Α'), εφαρμόζεται αναλόγως και για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε..

4. Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συγκροτείται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την πρόσληψη του κάθε είδους επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, εκτός από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, ο οποίος προΐσταται της Επιτροπής, συμμετέχει τουλάχιστον ένα ακόμη μέλος, καθώς και ένας εμπειρογνώμονας με ειδικές γνώσεις ή εμπειρία στο αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου.

5. Οι κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου προσωποπαγείς θέσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. ειδικότητας δημοσιογράφου, στις οποίες υπηρετούν δημοσιογράφοι κατ' εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν. 2747/ 1999, μπορεί να μετατραπούν σε προσωποπαγείς θέσεις σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ίδιου Υπουργείου, οι οποίες συνιστώνται με την πράξη μετατροπής. Για τη μετατροπή απαιτείται υποβολή αιτήσεως των ενδιαφερομένων εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου.

Οι θέσεις αυτές καταργούνται αυτοδικαίως με την αποχώρηση, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο, των προσώπων που τις κατέχουν. Η προϋπηρεσία των υπαλλήλων αυτών στο Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου λαμβάνεται υπόψη για την εν γένει μισθολογική τους εξέλιξη.

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ