logo-print

Άρθρο - ΠΟΛ. 1028/23.1.2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/02/2015

Κωδικοποιημένο
Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

1. Στο τέλος του άρθρου 1 της ΠΟΛ 1013/2014 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

«Η υποχρέωση αυτή είναι προαιρετική για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των ογδόντα (80) ευρώ».

2. Μετά την παράγραφο 6 του άρθρου 2 της ΠΟΛ 1013/ 2014 προστίθεται νέα παράγραφος 7 ως εξής:

«7. Σε όσες περιπτώσεις είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή, κατά τα ανωτέρω, και η δήλωση υποβάλλεται για λογαριασμό του εκμισθωτή, από κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομίας, εκκαθαριστή κληρονομίας διορισμένο από το δικαστήριο, εκτελεστή διαθήκης που διορίστηκε από το δικαστήριο ή από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, σύνδικο πτώχευσης σε περίπτωση πτώχευσης φυσικού προσώπου, προσωρινό διαχειριστή σε περίπτωση επιδικίας, μεσεγγυούχο σε περίπτωση μεσεγγύησης, επίτροπο ή κηδεμόνα ή δικαστικό συμπαραστάτη σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ανήλικο τέκνο ή άτομο σε δικαστική συμπαράσταση, θα υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του εκμισθωτή με το ειδικό έντυπο δήλωσης όπως το συνημμένο “ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ”».

3. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 της ίδιας απόφασης αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Όσοι δεν δηλώνουν τα στοιχεία των μισθώσεων ή τα δηλώνουν εκπρόθεσμα ή ελλιπώς, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 4174/2013».

4. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 4 της ίδιας απόφασης αντικαθίσταται ως εξής:

«Για τις περιπτώσεις υποβολής εκπρόθεσμης ή ελλιπούς ή μη υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, θα αποστέλλονται από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. συγκεντρωτικές καταστάσεις με τα στοιχεία των υπόχρεων εκμισθωτών που, κατά περίπτωση, δεν έχουν υποβάλλει ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα ή ελλιπώς μέσα στον προηγούμενο μήνα τα πληροφοριακά στοιχεία μίσθωσης ακίνητης περιουσίας».

5. Στο τέλος του άρθρου 5 της ίδιας απόφασης προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

«Σε περίπτωση εκμίσθωσης κοινόχρηστων χώρων η δήλωση των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας υποβάλλεται από το διαχειριστή (φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα), με το ΑΦΜ της πολυκατοικίας ή του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας».

6. Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 6 της πιο πάνω απόφασης αντικαθίσταται ως εξής «Ο κάθε μισθωτής θα ανατρέχει στην υποβληθείσα δήλωση και θα προβαίνει στην ηλεκτρονική αποδοχή ή μη της δήλωσης».

7. Έναρξη ισχύος της παρούσας ορίζεται από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση