logo-print

Άρθρο 2 - Εσωτερικός Κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Εθνικού Τυπογραφείου - Πεδίο εφαρμογής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/07/1992

Κωδικοποιημένο
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. α) Ο κανονισμός εφαρμόζεται για έγγραφα που δεν απαγορεύεται η έκδοση και η διακίνησή τους με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε).

β) Ειδικότερα εφαρμόζεται για την κατάρτιση, έκδοση, υπογραφή, δημιουργία ακριβούς αντιγράφου και διακίνηση εγγράφων που ανταλλάσσουν οι υπηρεσιακές μονάδες του Εθνικού Τυπογραφείου μεταξύ τους και με το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα, δηλαδή υπηρεσιακά ή ενημερωτικά σημειώματα καθώς και για τη διεκπεραίωση των εξερχόμενων και το χειρισμό εισερχόμενων εγγράφων.

2. Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα μπορεί να καταρτισθεί κατάλογος των εγγράφων των οποίων η έκδοση και διακίνηση θα γίνεται ηλεκτρονικά.

3. Για την ψηφιακή υπογραφή στα προς ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου Φ.Ε.Κ ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 4 παράγραφος 2 του Ν. 3469/2006.

4. Ο παρόν κανονισμός δεν αφορά τις διαδικασίες του Συστήματος Αυτοματοποίησης Δημιουργίας ΦΕΚ.

5. α) Ο παρών κανονισμός ισχύει με την επιφύλαξη των κανόνων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και των εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνονται ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτά ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.

β) Κατά την εφαρμογή του παρόντος ακολουθούνται οι οδηγίες για την προστασία των συνθηματικών πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Τυπογραφείου (βλ. Εγκ. Γ56398/16-6-2015).

6. α) Κατά την εφαρμογή του κανονισμού τηρούνται οι ρυθμίσεις της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ 61364/2015 ΦΕΚ 1313/Β’/2015 και αναλογικά τα οριζόμενα στην εγκύκλιο Γ 59927/25.6.2015 του Ειδικού Γραμματέα “Διευκρινήσεις σχετικά με την υπογραφή διοικητικών πράξεων”,

β) Τα ηλεκτρονικά έγγραφα που έχουν ως τελικό υπογράφοντα τον προϊστάμενο τμήματος φέρουν κατά κανόνα δύο (2) υπογραφές, του εισηγητή και του προϊσταμένου τμήματος, αυτά που έχουν ως τελικό υπογράφοντα τον προϊστάμενο Διεύθυνσης τρεις (3) και τον Ειδικό Γραμματέα τέσσερις (4).

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ