logo-print

Άρθρο 6 - Εσωτερικός Κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Εθνικού Τυπογραφείου - Προσθήκη προηγμένων ηλεκτρονικών υπογραφών από την ιεραρχία – προετοιμασία εγγράφου για διεκπεραίωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/07/1992

Κωδικοποιημένο
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Ο συντάκτης του εγγράφου παραλαμβάνει το σχέδιο του ηλεκτρονικού εγγράφου επιβεβαιώνοντας τη λήψη του.

2. Ο συντάκτης διαμορφώνει το σχέδιο εγγράφου ενσωματώνοντας τις αλλαγές όπως αυτές προκύπτουν από τα σχόλια της διοικητικής ιεραρχίας και διαγράφοντας τα σχόλια αυτά.

3. Ο συντάκτης εφόσον έχει αντίθετη γνώμη για την εντελλόμενη ενέργεια, διατυπώνει τις επιφυλάξεις του με την προσθήκη σχολίων στο σχέδιο του ηλεκτρονικού εγγράφου.

4. Ο συντάκτης του εγγράφου προσδιορίζει τα στοιχεία επικοινωνίας των παραληπτών του εγγράφου.

5. Το σχέδιο του ηλεκτρονικού εγγράφου προσυπογράφεται με την προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του συντάκτη και αποστέλλεται στη διοικητική ιεραρχία για προσυπογραφή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πριν από την αποστολή του μηνύματος έχει ενεργοποιηθεί η Αίτηση Αποδεικτικού Ανάγνωσης ή/και η Αίτηση Αποδεικτικού Παράδοσης.

6. Ο τελικός υπογράφων (βλέπε σημείωση) της διοικητικής ιεραρχίας αφού υπογράψει το έγγραφο το επιστρέφει στο συντάκτη, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πριν από την αποστολή του μηνύματος έχει ενεργοποιηθεί η Αίτηση Αποδεικτικού Ανάγνωσης ή/και η Αίτηση Αποδεικτικού Παράδοσης. Ο συντάκτης επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο του εγγράφου έχει υπογραφεί από όλους τους αρμοδίους.

7. Το έγγραφο προωθείται στην πολιτική ηγεσία για υπογραφή, όταν χρειάζεται, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πριν από την αποστολή του μηνύματος έχει ενεργοποιηθεί η Αίτηση Αποδεικτικού Ανάγνωσης ή/και η Αίτηση Αποδεικτικού Παράδοσης. Αφού υπογραφεί το έγγραφο από την πολιτική ηγεσία επιστρέφεται ηλεκτρονικά στο συντάκτη του.

8. Ο συντάκτης του ηλεκτρονικού εγγράφου παραλαμβάνει το έγγραφο και:

α) σε περίπτωση που υπάρχουν αλλαγές επαναλαμβάνονται οι ενέργειες του παρόντος άρθρου από το βήμα 2 έως το 8.

β) αν δεν υπάρχουν αλλαγές, αποθηκεύει το υπογεγραμμένο έγγραφο. Ο συντάκτης του εγγράφου είναι υπεύθυνος για την τήρηση του ηλεκτρονικού, πλέον αρχείου. Στη συνέχεια δημιουργεί αντίγραφο του εγγράφου χωρίς ψηφιακές υπογραφές, επικοινωνεί με το Τμήμα Γραμματείας και αιτείται αριθμό Πρωτοκόλλου, τον οποίο, μαζί με την ημερομηνία εισάγει στο αντίγραφο του εγγράφου. Κατόπιν, επιμελείται την ανάρτηση του αντιγράφου του εγγράφου στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» εφόσον απαιτείται και προσθέτει το ΑΔΑ στο αντίγραφο του εγγράφου

Σημειώσεις επί του άρθρου

Ο τελικός υπογράφων του σχεδίου είναι το όργανο στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα έκδοσης του εγγράφου ή το όργανο που είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένο σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ 61364/2015 ή άλλες σχετικές διατάξεις

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send