logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Άρθρο 5

Διαδικασίες για απαγορευμένα ή υποκείμενα σε αυστηρούς περιορισμούς χημικά προϊόντα

1. Κάθε Μέρος που υιοθέτησε οριστική ρυθμιστική

πράξη θα ενημερώνει γραπτώς τη Γραμματεία για την εν λόγω πράξη. Η γνωστοποίηση αυτή θα γίνεται το ταχύτερο δυνατόν και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο ενενήντα ημέρες μετά την ημερομηνία ισχύος της εν λόγω οριστικής ρυθμιστικής πράξης, και θα περιέχει τις πληροφορίες που απαιτεί το Παράρτημα Ι, όταν υπάρχουν.

2. Κάθε Μέρος, κατά την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ η παρούσα Σύμβαση για το Μέρος αυτό, θα γνωστοποιήσει γραπτώς στη Γραμματεία τις οριστικές ρυθμιστικές πράξεις του που ισχύουν κατά την ημερομηνία αυτή, με εξαίρεση το ότι κάθε Μέρος που υπέβαλε γνωστοποιήσεις οριστικών ρυθμιστικών πράξεων σύμφωνα με τις Τροποποιημένες Κατευθυντήριες Γραμμές Λονδίνου ή το Διεθνή Κώδικα Συμπεριφοράς δεν χρειάζεται να υποβάλει ξανά τις γνωστοποιήσεις αυτές.

3. Η Γραμματεία, το ταχύτερο δυνατόν και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο έξι μήνες μετά την παραλαβή μιας γνωστοποίησης σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, θα επαληθεύσει αν η γνωστοποίηση περιέχει τις πληροφορίες που απαιτεί το Παράρτημα Ι. Αν η γνωστοποίηση περιέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες, η Γραμματεία θα αποστείλει αμέσως σε όλα τα Μέρη μια περίληψη των πληροφοριών που έλαβε. Αν η γνωστοποίηση δεν περιέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες, θα ενημερώσει σχετικά το Μέρος που έστειλε τη γνωστοποίηση.

4. Η Γραμματεία θα αποστέλλει κάθε έξι μήνες στα Μέρη μια σύνοψη των πληροφοριών που έλαβε σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τις γνωστοποιήσεις που δεν περιέχουν όλες τις πληροφορίες που απαιτεί το Παράρτημα Ι.

5. Όταν η Γραμματεία λάβει τουλάχιστον μια γνωστοποίηση από κάθε μια από τις δύο περιφέρειες Συναίνεσης μετά από Ενημέρωση σχετικά με συγκεκριμένο χημικό προϊόν για το οποίο έχει επαληθεύσει ότι πληροί τις απαιτήσεις του Παραρτήματος Ι, θα τις αποστείλει στην Επιτροπή Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων. Η σύνθεση των περιφερειών Συναίνεσης μετά από Ενημέρωση θα οριστεί σε απόφαση που θα υιοθετηθεί με κοινή συναίνεση κατά την πρώτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Μερών.

6. Η Επιτροπή Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων θα μελετήσει τις πληροφορίες που παρέχονται στις γνωστοποιήσεις αυτές και, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει το Παράρτημα ΙΙ, θα προτείνει στη Διάσκεψη των Μερών αν το εν λόγω χημικό προϊόν πρέπει να ενταχθεί στη διαδικασία Συναίνεσης μετά από Ενημέρωση και, συνεπώς, να ενταχθεί στον κατάλογο του Παραρτήματος ΙΙΙ.

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send