logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 9

Αφαίρεση χημικών προϊόντων από το Παράρτηυα ΙΙΙ

1. Αν κάποιο Μέρος υποβάλει στη Γραμματεία πληροφορίες που δεν ήταν διαθέσιμες κατά το χρόνο της απόφασης ένταξης χημικού προϊόντος στον κατάλογο του Παραρτήματος ΙΙΙ και αν οι πληροφορίες αυτές υποδεικνύουν ότι η ένταξη του στον κατάλογο μπορεί να μην είναι πλέον δικαιολογημένη σύμφωνα με τα σχετικά κριτήρια του Παραρτήματος ΙΙ ή, ανάλογα με την περίπτωση, του Παραρτήματος !V, η Γραμματεία θα αποστείλει τις πληροφορίες στην Επιτροπή Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων.

2. Η Επιτροπή Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων θα μελετήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει σύμφωνα με την παράγραφο 1. Για κάθε χημικό προϊόν το οποίο η Επιτροπή Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων αποφάσισε, σύμφωνα με τα σχετικά κριτήρια του Παραρτήματος ΙΙ ή, ανάλογα με την περίπτωση, του Παραρτήματος IV, να προτείνει να αφαιρεθεί από τον κατάλογο του Παραρτήματος ΙΙΙ, θα προετοιμάσει ένα αναθεωρημένο σχέδιο καθοδηγητικού εγγράφου απόφασης.

3. Η πρόταση που αναφέρεται στην παράγραφο 2 θα αποσταλεί στη Διάσκεψη των Μερών και θα συνοδεύεται από αναθεωρημένο σχέδιο καθοδηγητικού εγγράφου απόφασης. Η Διάσκεψη των Μερών θα αποφασίσει αν το χημικό προϊόν πρέπει να αφαιρεθεί από το Παράρτημα ΙΙΙ και αν θα εγκρίνει το αναθεωρημένο σχέδιο καθοδηγητικού εγγράφου απόφασης.

4. Όταν ληφθεί απόφαση αφαίρεσης ενός χημικού προϊόντος από Παράρτημα ΙΙΙ και εγκριθεί το αναθεωρημένο σχέδιο καθοδηγητικού εγγράφου απόφασης από τη Διάσκεψη των Μερών, η Γραμματεία θα αποστείλει αμέσως τις πληροφορίες αυτές σε όλα τα Μέρη.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ