logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

Άρθρο 10

Υποχρεώσεις σχετικά με τις εισαγωγές χημικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παραρτήματος ΙΙΙ

1. Κάθε Μέρος θα υλοποιήσει τα κατάλληλα νομοθετικά η διοικητικά μέτρα για να εξασφαλίσει έγκαιρες αποφάσεις όσον αφορά την εισαγωγή χημικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παραρτήματος ΙΙΙ.

2. Κάθε Μέρος θα αποστείλει στη Γραμματεία, το ταχύτερο δυνατόν και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο εννέα μήνες μετά την ημερομηνία αποστολής του καθοδηγητικού εγγράφου απόφασης που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του Άρθρου 7, μια απάντηση σχετικά με τη μελλοντική εισαγωγή του εν λόγω χημικού προϊόντος. Αν κάποιο Μέρος τροποποιήσει την απάντηση αυτή, θα υποβάλει αμέσως την αναθεωρημένη απάντηση στη Γραμματεία.

3. Η Γραμματεία, κατά τη λήξη της χρονικής περιόδου της παραγράφου 2, θα αποστείλει σε Μέρος που δεν παρείχε την εν λόγω απάντηση, γραπτή αίτηση να το κάνει. Αν το Μέρος δεν μπορεί να παρέχει απάντηση, η Γραμματεία, όπου αρμόζει, θα το βοηθήσει να παράσχει απάντηση εντός της χρονικής περιόδου που καθορίζεται στην τελευταία πρόταση της παραγράφου 2 του Άρθρου 11.

4. Η απάντηση σύμφωνα με την παράγραφο 2 θα αποτελεί διαζευκτικά:

(α) οριστική απόφαση, σύμφωνα με νομοθετικά ή διοικητικά μέτρα:

(i) να συναινέσει στην εισαγωγή

(ii) να μη συναινέσει στην εισαγωγή, ή

(iii) να συναινέσει στην εισαγωγή υπό τον όρο συγκεκριμένων προϋποθέσεων, ή

(β) προσωρινή απάντηση, που μπορεί να περιλαμβάνει:

(i) προσωρινή απόφαση συναίνεσης στην εισαγωγή με ή χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ή μη συναίνεσης στην εισαγωγή στη διάρκεια της προσωρινής περιόδου

(ii) δήλωση ότι η οριστική απόφαση είναι στο στάδιο ενεργούς μελέτης

(iii) αίτηση προς τη Γραμματεία ή προς το Μέρος που γνωστοποίησε την οριστική ρυθμιστική πράξη, για περαιτέρω πληροφορίες

(iv) αίτηση προς τη Γραμματεία για βοήθεια στην αξιολόγηση του χημικού προϊόντος.

5. Η απάντηση σύμφωνα με τις υποπαραγράφους (α) ή (β) της παραγράφου 4 θα σχετίζεται με την κατηγορία ή κατηγορίες που ορίζονται για το χημικό προϊόν στο Παράρτημα ΙΙΙ.

6. Η οριστική απόφαση πρέπει να συνοδεύεται από περιγραφή τυχόν νομοθετικών ή διοικητικών μέτρων στα οποία βασίζεται.

7. Κάθε Μέρος, το αργότερο κατά την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ η παρούσα Σύμβαση για το Μέρος αυτό, θα αποστείλει στη Γραμματεία απαντήσεις για κάθε χημικό προϊόν που περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Παραρτήματος ΙΙΙ. Ένα Μέρος που παρείχε αυτές τις απαντήσεις σύμφωνα με τις Τροποποιημένες Κατευθυντήριες Γραμμές Λονδίνου ή το Διεθνή Κώδικα Συμπεριφοράς δεν χρειάζεται να υποβάλει ξανά τις απαντήσεις αυτές.

8. Κάθε Μέρος θα διαθέσει τις απαντήσεις του σύμφωνα με το παρόν Άρθρο στους ενδιαφερομένους εντός της δικαιοδοσίας του, σύμφωνη με τα νομοθετικά ή διοικητικά μέτρα του

9. Ένα Μέρος το οποίο, σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 άνωθι και την παράγραφο 2 του Άρθρου 11, λαμβάνει απόφαση να μη συναινέσει στην εισαγωγή χημικού προϊόντος ή να συναινέσει στην εισαγωγή του μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα απαγορεύσει συγχρόνως ή θα θέσει υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, αν δεν το έχει ήδη κάνει:

(α) την εισαγωγή του χημικού προιόντος από οποιαδήποτε πηγή, και (β) την εγχώρια παραγωγή του χημικού προϊόντος για

εγχώρια χρήση.

10. Κάθε έξι μήνες η Γραμματεία θα ενημερώνει όλα τα Μέρη για τις απαντήσεις που έλαβε. Οι πληροφορίες αυτές θα περιλαμβάνουν περιγραφή των νομοθετικών ή διοικητικών μέτρων στα οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις, αν υπάρχουν. Η Γραμματεία θα ενημερώνει επίσης τα Μέρη για τυχόν περιπτώσεις αδυναμίας αποστολής απάντησης.

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send