logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 15 Υλοποίηση της Σύμβασης

1. Κάθε Μέρος θα λάβει τα μέτρα που είναι απαραίτητα για τη θέσπιση και ενδυνάμωση της εθνικής υποδομής και των θεσμών του για την αποτελεσματική υλοποίηση της παρούσας Σύμβασης. Τα μέτρα αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν, ανάλογα με τις ανάγκες, την υιοθέτηση ή τροποποίηση εθνικών νομοθετικών ή διοικητικών μέτρων και μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν:

(α) Τη δημιουργία εθνικών μητρώων και βάσεων δεδομένων που θα περιλαμβάνουν πληροφορίες ασφαλείας για τα χημικά προϊόντα.

(β) Την ενθάρρυνση πρωτοβουλιών από τη βιομηχανία για την προώθηση της χημικής ασφάλειας, και

(γ) Την προώθηση εθελοντικών συμφωνιών, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις διατάξεις του Άρθρου 16.

2. Κάθε Μέρος θα εξασφαλίσει, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, ότι το κοινό έχει κατάλληλη πρόσβαση σε πληροφορίες για το χειρισμό χημικών προϊόντων και τη διαχείριση ατυχημάτων και για εναλλακτικές λύσεις που είναι ασφαλέστερες για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον απ' ότι τα χημικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ.

3. Τα Μέρη συμφωνούν να συνεργάζονται, άμεσα ή μέσω αρμόδιων διεθνών οργανισμών, για την υλοποίηση της παρούσας Σύμβασης σε υποπεριφερειακό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

4. Κανένα σημείο της παρούσας Σύμβασης δεν θα ερμηνευτεί ότι περιορίζει το δικαίωμα το Μερών να κάνουν ενέργειες που προστατεύει πιο αυστηρά την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον από αυτές που περιλαμβάνει η παρούσα Σύμβαση με την προϋπόθεση ότι η ενέργεια αυτή συμμορφώνεται με τις διατάξεις της παρούσας Σύμβασης και είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send