logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 22

Υιοθέτηση και τροποποίηση παραρτημάτων

1. Τα παραρτήματα της παρούσας Σύμβασης αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της και, εκτός αν προβλέπεται ρητώς διαφορετικά, η αναφορά στην παρούσα Σύμβαση αποτελεί συγχρόνως αναφορά σε οποιοδήποτε παράρτημα αυτής.

2. Τα παραρτήματα περιορίζονται σε διαδικαστικά, επιστημονικά, τεχνικά ή διοικητικά ζητήματα.

3. Η ακόλουθη διαδικασία θα ισχύει για την πρόταση, υιοθέτηση και θέση σε ισχύ πρόσθετων παραρτημάτων της παρούσας Σύμβασης:

(α) Πρόσθετα παραρτήματα θα προτείνονται και θα υιοθετούνται σύμφωνα με τη διαδικασία των παραγράφων 1, 2 και 3 του Άρθρου 21.

(β) Κάθε Μέρος που δεν μπορεί να αποδεχθεί πρόσθετο παράρτημα θα ενημερώνει γραπτώς σχετικά το Θεματοφύλακα, εντός ενός έτους από την ημερομηνία γνωστοποίησης της υιοθέτησης του πρόσθετου παραρτήματος από το Θεματοφύλακα. Ο Θεματοφύλακας θα

ενημερώσει χωρίς καθυστέρηση όλα τα Μέρη για τη γνωστοποίηση που έλαβε. Κάθε Μέρος μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσύρει προηγούμενη γνωστοποίηση μη αποδοχής πρόσθετου παραρτήματος και το παράρτημα θα τεθεί σε ισχύ για το Μέρος αυτό σύμφωνα με την υποπαράγραφο (γ) κάτωθι, και

(γ) Κατά τη λήξη ενός έτους από την ημερομηνία γνωστοποίησης από το Θεματοφύλακα τη, υιοθέτησης πρόσθετου παραρτήματος, το παράρτημα θα τεθεί σε ισχύ για όλα τα Μέρη που δεν υπέβαλαν γνωστοποίηση σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου (β) άνωθι.

4. Με εξαίρεση την περίπτωση του Παραρτήματος ΙΙΙ, η πρόταση, υιοθέτηση και θέση σε ισχύ τροποποιήσεων των παραρτημάτων της παρούσας Σύμβασης υπόκεινται στις ίδιες διαδικασίες με την πρόταση, υιοθέτηση και θέση σε ισχύ πρόσθετων παραρτημάτων της Σύμβασης.

5. Η ακόλουθη διαδικασία θα ισχύει για την πρόταση, υιοθέτηση και θέση σε ισχύ τροποποιήσεων του Παραρτήματος ΙΙΙ:

(α) Οι τροποποιήσεις του Παραρτήματος ΙΙΙ θα προτείνονται και θα υιοθετούνται σύμφωνα με τη διαδικασία των Άρθρων 5 έως 9 και της παραγράφου 2 του Άρθρου 21.

(β) Η Διάσκεψη των Μερών θα λαμβάνει τις αποφάσεις υιοθέτησης με ομοφωνία.

(γ) Η απόφαση τροποποίησης του Παραρτήματος ΙΙΙ θα αποστέλλεται αμέσως στα Μέρη από το Θεματοφύλακα.

Η τροποποίηση θα τίθεται σε ισχύ για όλα τα Μέρη σε ημερομηνία που θα καθορίζει η απόφαση.

6. Αν το πρόσθετο παράρτημα ή η τροποποίηση παραρτήματος σχετίζεται με τροποποίηση της παρούσας Σύμβασης, το πρόσθετο παράρτημα ή η τροποποίηση δεν θα τίθεται σε ισχύ έως ότου τεθεί σε ισχύ η τροποποίηση της Σύμβασης.

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ