logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3178/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΧΕΣ

1. Το Ελληνικό Μέρος αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις - διευκολύνσεις και την κατάλληλη υποδομή για την Υποστήριξη των Επικοινωνιών και των Συστημάτων Πληροφοριών καθώς και την αναγκαία Διοικητική Μέριμνα και την Υποστήριξη του Φιλοξενούντος Έθνους για την ανεμπόδιστη λειτουργία του Κέντρου και την εκπλήρωση της αποστολής του.

2. Τα Μέρη διαβεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητες του Κέντρου είναι σύμφωνες με τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

3. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κέντρου δεν κατευθύνεται εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους. Το

Κέντρο δεν έχει την πρόθεση να εκπαιδεύει προσωπικό ή στρατιωτική δύναμη κατά οποιασδήποτε άλλης χώρας ή ομάδας χωρών.

4. Η εκπαίδευση η οποία παρέχεται από το Κέντρο θα είναι διαφανής. Το Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης θα κοινοποιείται εγκαίρως, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3, προς το Κροατικό Μέρος και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

5. Οι δραστηριότητες του Κέντρου είναι σύμφωνες με τις ιδρυτικές αρχές του EAPC και περιλαμβάνονται επίσης στο πλαίσιο του PfP, και θα βοηθούν την εκπαίδευση ατόμων και μονάδων από τα Μέρη, στην ολοκλήρωση των EYE οι οποίες πιθανά θα τους ανατίθενται από Διεθνείς Οργανισμούς.

6. Η παρούσα Συμφωνία δεν θα επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Μερών, τα οποία απορρέουν από συνθήκες και συμφωνίες τις οποίες έχουν υπογράψει.

7. Το Ελληνικό Μέρος διατηρεί πλήρες δικαίωμα να αρχίζει συζητήσεις και να υπογράφει άλλες διμερείς Συμφωνίες παρεμφερούς φύσεως με άλλες χώρες ή Διεθνείς Οργανισμούς. Το Κροατικό Μέρος θα ενημερώνεται εγκαίρως, για την υπογραφή οποιασδήποτε τέτοιας Συμφωνίας.

8. Η Αγγλική θα είναι η γλώσσα εργασίας του Κέντρου. Υπηρεσίες διερμηνείας μπορεί να είναι διαθέσιμες σε άλλες γλώσσες, εντός των μέσων και των δυνατοτήτων του Κέντρου, μετά από συντονισμό μεταξύ των Μερών.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ