logo-print

Άρθρο 17 - Νόμος 3204/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Άρθρο 17

Θέματα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

1. Το άρθρο 32 του Ν. 2737/1999 (ΦΕΚ 174 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

«Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ. ορίζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, πρόσωπο που έχει γνώση οργάνωσης και διοίκησης και είναι κάτοχος πτυχίου

Α.Ε.Ι.

Σε θέση Προέδρου ή Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ. επιτρέπεται να ορίζονται και μέλη Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι. και Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) των Τ.Ε.Ι.. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 2530/1997 (φΕΚ 218 Α') και των άρθρων 5 παρ. 11β και 14 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72 Α') περί μερικής απασχόλησης.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ. έχουν πλήρη απασχόληση και οι αμοιβές τους, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές που κάθε φορά λαμβάνουν οι Πρόεδροι των Πε.Σ.Υ.Π., ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Πρόνοιας. Με όμοια απόφαση ορίζεται και η αμοιβή των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ..»

2. Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων συνιστάται θέση Γενικού Διευθυντή.

Για την κατάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή απαιτείται πτυχίο Α.Ε.Ι., αποδεδειγμένη ικανότητα και αξιόλογη εμπειρία στην άσκηση διοικητικών διευθυντικών καθηκόντων σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα ημεδαπής ή αλλοδαπής, συνεκτιμωμένων και των μεταπτυχιακών τίτλων και της επιστημονικής εξειδίκευσης ή εμπειρίας σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης. Η προκήρυξη της θέσης γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, με την οποία ορίζονται τα δικαιολογητικά, η προθεσμία και κάθε σχετική λεπτομέρεια για την υποβολή της αίτησης. Η προκήρυξη δημοσιεύεται σε δύο τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας της ημεδαπής και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιλογή του Γενικού Διευθυντή γίνεται από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του άρθρου 159 του Κ.Κ.Δ.Π. Δ.Δ.Υ., που κυρώθηκε με το Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19 Α'), όπως ισχύει σήμερα.

Υποψήφιος για τη θέση Γενικού Διευθυντή μπορεί να είναι και δημόσιος λειτουργός ή υπάλληλος ή στέλεχος οργανισμών ή τραπεζών του δημόσιου τομέα, ο οποίος, εφόσον επιλεγεί και διοριστεί, μετά τη λήξη της θητείας του επανέρχεται στην προτέρα θέση του. Στην περίπτωση αυτή η θητεία του ως Γενικού Διευθυντή θεωρείται ως πραγματική υπηρεσία σε θέση προϊσταμένου τμήματος ή διεύθυνσης, προκειμένου να κριθεί για προαγωγή αντίστοιχα στο βαθμό του Διευθυντή ή του Γενικού Διευθυντή. Σε περίπτωση επιλογής και διορισμού του, ο δημόσιος λειτουργός ή υπάλληλος έχει δικαίωμα επιλογής των αποδοχών της οργανικής του θέσης ή των αποδοχών που καθορίζονται για το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Πρόνοιας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί ο εν λόγω υποψήφιος είναι η συναίνεση της δημόσιας υπηρεσίας ή του οργανισμού ή επιχείρησης του δημόσιου τομέα ή του Πανεπιστημίου ή Τεχνολογικού Ιδρύματος, όπου υπηρετεί.

Ο Γενικός Διευθυντής είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και διορίζεται για τριετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ύστερα από γνώμη του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Πρόωρη λήξη της θητείας του, αζημίως για τον Οργανισμό, επιτρέπεται μόνο για σπουδαίο λόγο και γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ. και γνώμη του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Οι αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή καθορίζονται από τον Οργανισμό του Ε.Ο.Φ.

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου