logo-print

Άρθρο 43 - Νόμος 3204/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Άρθρο 43 Υπολογισμός χρόνου εξειδίκευσης στην εντατική θεραπεία.

1. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 84 του Ν. 2071/1992 (ΦΕΚ 123/Α'), όπως συμπληρώθηκε από την παράγραφο 4 του άρθρου 20 του Ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 165/ΑΊ, προστίθεται εδάφιο, ως εξής:

«Στην περίπτωση κατά την οποία εξειδικευόμενος στην Εντατική Θεραπεία και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών διακόπτει την εξειδίκευσή του για να καταλάβει θέση Επιμελητή Β' σε Μ.Ε.Θ. ή Μ.Ε.Ν. Νεογνών, ο απαιτούμενος χρόνος των δύο (2) ετών για τη χορήγηση, κατόπιν εξετάσεων, πιστοποιητικού εξειδίκευσης υπολογίζεται ως το άθροισμα του χρόνου εξειδίκευσης και του χρόνου υπηρεσίας σε Μ.Ε.Θ. ή Μ.Ε.Ν. Νεογνών ως Επιμελητή Β' του ενδιαφερομένου. Ο χρόνος εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία και στην Εντατική Νοσηλεία Νεογνών θεωρείται ως συνεχής και στην περίπτωση διακοπής, η οποία δεν

υπερβαίνει χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών ή οφείλεται σε λόγους μητρότητας.»

2. Όσοι Πανεπιστημιακοί ιατροί που υπηρετούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε θέσεις Δ.Ε.Π. Πανεπιστημιακών Κλινικών, Εργαστηρίων ή μονάδων που παρέχουν ειδικότητα οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για λήψη του αντίστοιχου τίτλου, μπορούν, αφού συμπληρώσουν με την υπηρεσία τους αυτή το χρόνο που απαιτείται για τη λήψη της αντίστοιχης ειδικότητας, να αναγνωρίσουν το χρόνο αυτόν μετά από γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ. και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας αυτής.

3. Γιατρός ο οποίος έχει απορριφθεί για πέμπτη φορά στις εξετάσεις έχει δικαίωμα επανεξέτασης άπαξ για απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας για έξι μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος.

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ