logo-print

Άρθρο 44 - Νόμος 3204/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

Άρθρο 44 Θέματα του Κ.Ε.Ε.Λ.

1. Στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.) δημιουργείται αρχείο κρουσμάτων για κάθε λοιμώδες νόσημα. Κάθε ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας παροχής ιατρικών υπηρεσιών ή ιδιώτης ιατρός, στα πλαίσια της νόμιμης λειτουργίας του, υποχρεούται να ενημερώνει το Κ.Ε.Ε.Λ. για κάθε κρούσμα λοιμώδους νοσήματος που υποπίπτει στην αντίληψή του.

2. Σε περιπτώσεις επιδημιών, βιοτρομοκρατίας, εισόδου λαθρομεταναστών και κάθε έκτακτης ανάγκης, που δημιουργεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, το Κ.Ε.Ε.Λ. επεμβαίνει άμεσα με κινητές μονάδες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κάθε πρόσφορο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στις έκτακτες και επείγουσες αυτές περιπτώσεις, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του Προέδρου του Κ.Ε.Ε.Λ. και απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας που καθορίζει τον αριθμό και τη διάρκεια των συμβάσεων, επιτρέπεται η σύναψη συμβάσεων έργου με τρίτους χωρίς τη διαδικασία έγκρισης της Π.Υ.Σ. 55/11.11.1998. Οι συμβάσεις αυτές υποβάλλονται για έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραπάνω Π.Υ.Σ., μέσα σε έναν μήνα από την ημέρα κα-τάρτισής τους.

3. Θεωρούνται νόμιμες συμβάσεις έργου μεταξύ του Κ.Ε.Ε.Λ. και τρίτων που έγιναν μετά την 11.9.2001 και μέχρι την 11.9.2002 χωρίς τη διαδικασία έγκρισης της Π.Υ.Σ. 55/11.11.1998 για τις ανάγκες του συστήματος 24ωρης ετοιμότητας του Κ.Ε.Ε.Λ. και ειδικά για την αντιμετώπιση περιπτώσεων βιοτρομοκρατίας και πρόληψης επιδημιών σχετιζόμενων με τη λαθρομετανάστευση.

4. Ιατροί του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., ιατροί μέλη Δ.Ε.Π. των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα, επιτρέπεται να απασχολούνται στο Κ.Ε.Ε.Λ. και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), εκτός του τακτικού ωραρίου τους, για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών. Για την απασχόληση αυτή καθορίζεται ωριαία αποζημίωση. Η διαδικασία για την ανάθεση της απασχόλησης, το ύψος της ωριαίας αποζημίωσης, ο τρόπος πληρωμής και το ανώτατο όριο ωρών απασχόλησης, καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Πρόνοιας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων υποχρεούνται να παρέχουν στους εκπροσώπους του Κ.Ε.Ε.Λ. κάθε δυνατή διευκόλυνση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ