logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Άρθρο 3 Σύσταση και κατάργηση

Στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται άρθρο 49Α ως εξής:

"Άρθρο 49Α Σύσταση και κατάργηση

1. Τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων αποτελούν τμήματα των διπλωματικών ή έμμισθων προξενικών αρχών.

2. Τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων συνιστώνται σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες οικονομικά ή εμπορικά συμφέροντα του Κράτους απαιτούν τη σύστασή τους.

3. Επιτρέπεται η λειτουργία Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και σε χώρες, στις οποίες διαπιστεύεται πρέσβης, ο οποίος υπηρετεί σε άλλη επικράτεια, εφόσον αυτό επιτρέπεται από τις διεθνείς συνθήκες.

4. Τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων συνιστώνται με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εξωτερικών, μετά από γνώμη της οικείας πρεσβείας ή, ελλείψει πρεσβείας, της Διεύθυνσης Προσωπικού και των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η γνώμη των Επιμελητηρίων δίδεται εντός δεκαπέντε ημερών, διαφορετικά θεωρείται ως δοθείσα. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα καθορίζεται η έδρα και η διπλωματική ή προξενική αρχή στην οποία υπάγεται κάθε Γραφείο, καθώς και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μία χώρες. Με όμοιο προεδρικό διάταγμα επιτρέπεται η κατάργηση Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

5. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών, μπορεί να μεταβληθεί η περιφέρεια αρμοδιότητας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ή να μεταφερθεί η έδρα του στην ίδια χώρα."

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send