logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Άρθρο 4 Λειτουργία

Στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται άρθρο 49Β ως εξής:

"Άρθρο 49Β Λειτουργία των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

1. Κάθε Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων υπάγεται στην αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας στο

πλαίσιο της οποίας λειτουργεί. Το διοικητικό και πειθαρχικό έλεγχο επί των υπηρετούντων στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων υπαλλήλων ασκεί ο προϊστάμενος της οικείας διπλωματικής ή προξενικής αρχής, κατά τις κείμενες διατάξεις.

2. Οι προϊστάμενοι των διπλωματικών αρχών συνεργάζονται τακτικά με τους προϊσταμένους των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, συντονίζουν τη δραστηριότητά τους σε μείζονος σημασίας θέματα και ενημερώνονται συνεχώς για τις ενέργειές τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι προϊστάμενοι των Γραφείων συμβουλεύονται τους προϊσταμένους των οικείων διπλωματικών αρχών για θέματα της αρμοδιότητας αυτών και ακολουθούν τις οδηγίες τους.

Οι προϊστάμενοι των Γραφείων:

α) επικοινωνούν απευθείας με αρχές, υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη χώρα όπου λειτουργούν, εφόσον αυτό επιτρέπεται από την πρακτική της χώρας υποδοχής,

β) επικοινωνούν απευθείας με ελληνικές επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς,

γ) επικοινωνούν απευθείας με τα όργανα και τις υπηρεσίες των διεθνών οργανισμών που λειτουργούν στη χώρα αυτή, καθώς και

δ) αναλαμβάνουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον προϊστάμενο της οικείας διπλωματικής αρχής και επικοινωνούν για θέματα αρμοδιό-τητάς τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες της γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Επίσης, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τον προϊστάμενο της διπλωματικής αρχής, επικοινωνούν απευθείας με κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία, αρχή ή συλλογικό φορέα.

Σε κάθε περίπτωση κοινοποιούν υποχρεωτικά όλα τα σχετικά έγγραφα στον προϊστάμενο της οικείας διπλωματικής αποστολής και τον ενημερώνουν για τις ενέργειές τους.

3. Τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ζητούν από την εποπτεύουσα διπλωματική αρχή οδηγίες για την εκπλήρωση της αποστολής τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Προκειμένου για υποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τα γενικότερα συμφέροντα του Κράτους ή η λύση των οποίων εξαρτάται από ενέργειες της οικείας διπλωματικής αρχής, υποχρεώνονται να εκτελούν σε κάθε περίπτωση τις εντολές αυτής, εφόσον δε έχουν διαφορετική γνώμη, μπορούν να αναφέρονται εκ των υστέρων στο Υπουργείο Εξωτερικών."

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
send