logo-print

Άρθρο 7 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Άρθρο 7

Θέματα οργάνωσης και οικονομικής διαχείρισης των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

1. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 33 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται στοιχείο ζ" ως εξής:

"ζ) συντονίζουν τη λειτουργία των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων τα οποία λειτουργούν στις προξενικές αρχές που εποπτεύονται από αυτές, και ασκούν οικονομική διπλωματία μέσω των λειτουργούντων σε αυτές Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων."

2. Στην περίπτωση θ" του άρθρου 142 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών μετά τις λέξεις "προξενικών γραφείων" προστίθενται οι λέξεις "και των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων".

3. α. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 145 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών τίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

"Το αυτό ισχύει και για τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων."

β. Στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 145 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών μετά τη λέξη "αρχών" τίθενται οι λέξεις ",συμπεριλαμβανομένων και των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων,".

γ. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 145 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών τίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

"Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών ορίζεται το τμήμα της πάγιας προκαταβολής που διατίθεται για τις ανάγκες των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων."

δ. Οι πάγιες προκαταβολές των Αρχών της Εξωτερικής Υπηρεσίας όπου λειτουργούν Γραφεία Οικονομικών και

Εμπορικών Υποθέσεων ενισχύονται με ποσό ανάλογο του σήμερα διατιθέμενου στις πάγιες προκαταβολές Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

4. Οι πάγιες προκαταβολές, που έχουν ήδη συσταθεί σε Γραφεία Γενικών Συμβούλων, Συμβούλων και Ακολούθων Ο.Ε.Υ., ονομάζονται στο εξής "Πάγιες Προκαταβολές των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων". Τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων επικοινωνούν απευθείας με τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού, Διοικητικής Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης.

5. Στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται άρθρο 49Ε ως εξής:

"Άρθρο 49Ε Ανταποδοτικές Υπηρεσίες

Τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, ιδίως πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων και σε καταλόγους επιχειρήσεων, στις ελληνικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις της περιοχής αρμοδιότητάς τους. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών και Ανάπτυξης εξειδικεύονται περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες, ορίζεται ο τύπος της καταρτιζόμενης συμβάσεως και ρυθμίζονται οι σχετικές λεπτομέρειες. Με όμοιο διάταγμα καθορίζονται τα σχετικά για τις υπηρεσίες αυτές ανταποδοτικά τέλη. Επί των ανωτέρω ποσών όπως και των τυχόν πάσης φύσεως επιστροφών φόρων εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις περί προξενικών εισπράξεων. Στις χώρες όπου υφίστανται συναλλαγματικοί περιορισμοί τα εν λόγω δημόσια έσοδα διατίθενται για κάλυψη των αναγκών του οικείου Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και της αρχής στο πλαίσιο της οποίας αυτό λειτουργεί και των άλλων διπλωματικών ή προξενικών αρχών που εδρεύουν στην ίδια χώρα. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εξωτερικών μπορεί να ρυθμίζονται οι ειδικότερες λεπτομέρειες και διαδικασίες που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας παραγράφου."

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send