logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Άρθρο 15 Τυπικά προσόντα προαγωγής

Στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται άρθρο 94Δ ως εξής:

"Άρθρο 94Δ Τυπικά προσόντα προαγωγής

1. Για την προαγωγή του προσωπικού του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων απαιτείται:

α. από το βαθμό του Ακολούθου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ' ένα έτος υπηρεσίας στον κατεχόμενο βαθμό.

β. από το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ' στο βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' τριετής υπηρεσία στον κατεχόμενο βαθμό.

γ. από το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' στο βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' διετής υπηρεσία στον κατεχόμενο βαθμό.

δ. από το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' τριετής υπηρεσία στον κατεχόμενο βαθμό, καθώς και συμμετοχή σε εσωτερική δοκιμασία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 14.

ε. από το βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' διετής υπηρεσία στον κατεχόμενο βαθμό.

στ. από το βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' τριετής υπηρεσία στον κατεχόμενο βαθμό.

ζ. από το βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων Α' τριετής υπηρεσία στον κατεχόμενο βαθμό.

2. Οι υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων δεν μπορούν να προαχθούν στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' εφόσον δεν έχουν υπηρετήσει τουλάχιστον μία φορά και για τουλάχιστον τρία έτη σε χώρα της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Βαλκανικής Χερσονήσου, την Τουρκία ή την Κύπρο συμπεριλαμβανομένων, και δεν έχουν διατελέσει προϊστάμενοι Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων για τρία τουλάχιστον έτη. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται στους υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει τα τυπικά προσόντα επιλογής τους ως προϊσταμένων γραφείων γενικών συμβούλων Ο.Ε.Υ. σύμφωνα με το Ν. 2297/1995 (ΦΕΚ 50 Α') κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

3. α) Η προαγωγή από το βαθμό του Ακολούθου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ' ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

β) Η προαγωγή στις ενιαίες θέσεις από το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ' έως και το βαθμό Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

γ) Η προαγωγή από το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' ενεργείται, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

δ) Η προαγωγή στις ενιαίες θέσεις μεταξύ των βαθμών των Συμβούλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' και Α' ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

ε) Η προαγωγή από το βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' ενεργείται, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

στ) Η προαγωγή από το βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' στο βαθμό του

Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου."

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ