logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Άρθρο 22 Εντάξεις προσωπικού σε κλάδους

1. Το προσωπικό του κλάδου υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.), στους οποίους περιλαμβάνονται και όσοι είχαν διορισθεί σε προσωρινές θέσεις, εντάσσεται αυτοδικαίως στον κλάδο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, που συνιστάται με τις διατάξεις του νόμου αυτού, ως εξής:

α) Οι Σύμβουλοι Ο.Ε.Υ. εντάσσονται στο βαθμό Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α'. Ο χρόνος που έχουν διανύσει στο βαθμό του Συμβούλου Ο.Ε.Υ., καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας τους από 1.10.2002 προσμετράται ως χρόνος υπηρεσίας στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α', προκειμένου για την προαγωγή τους στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β'.

Οι Γενικοί Σύμβουλοι Ο.Ε.Υ. των οποίων έληξε η τριετής θητεία και οι οποίοι κατά την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού εξακολουθούν να υπηρετούν ως προϊστάμενοι Γραφείων Γενικών Συμβούλων Ο.Ε.Υ., εντάσσονται αυτοδικαίως στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' ή Α', ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας τους ως προϊσταμένων Γραφείων Γενικών Συμβούλων Ο.Ε.Υ. Ο χρόνος υπηρεσίας τους ως προϊσταμένων Γραφείων Γενικών Συμβούλων Ο.Ε.Υ. λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου

Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β'. Μέχρι την ένταξη των τελευταίων, εξακολουθεί να ισχύει γι' αυτούς η διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 4 του Ν. 2297/ 1995, η οποία προστέθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 15 του Ν. 2414/1996 (ΦΕΚ 135 Α').

β) Οι Ακόλουθοι Ο.Ε.Υ. εντάσσονται στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β'. Ο χρόνος που έχουν διανύσει στο βαθμό του Ακολούθου Ο.Ε.Υ., καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας τους από 1.10.2002 προσμετράται ως χρόνος υπηρεσίας στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέ-σεων Β', προκειμένου για την προαγωγή τους στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α'.

γ) Οι Γραμματείς Α' και Β' Ο.Ε.Υ. εντάσσονται στις ενιαίες θέσεις των βαθμών Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' ή Β' ή Γ', μετά από προσμέτρηση του χρόνου που έχει διανυθεί από την ημερομηνία διορισμού τους, τηρουμένων των ελάχιστων χρονικών ορίων παραμονής σε κάθε βαθμό, σύμφωνα με το βαθμολόγιο του άρθρου 94Α του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προστίθεται με το άρθρο 12 του παρόντος. Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας που απομένει μετά από προσμέτρηση του χρόνου που έχει διανυθεί από την ημερομηνία διορισμού, τηρουμένων των ελάχιστων χρονικών ορίων παραμονής σε κάθε βαθμό του βαθμολογίου του άρθρου 94Δ του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προστίθεται με το άρθρο 15 του παρόντος, καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας τους από 1.10.2002, λογίζεται ως χρόνος παραμονής στο βαθμό εντάξεως και προσμετράται για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

Οι Γραμματείς Α' Ο.Ε.Υ. που είχαν διανύσει την 31.12.2002 χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό του Γραμματέα Α' Ο.Ε.Υ. άνω των δώδεκα ετών και δεν έχουν κριθεί από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δύο τουλάχιστον φορές ως μη προακτέοι ή προακτέοι κατ' αρχαιότητα, εντάσσονται στο βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β'.

Κατά την τοποθέτηση στην επετηρίδα των υπαλλήλων του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος υπηρεσίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

2. Οι εντασσόμενοι κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις από αυτές που προβλέπονται στο άρθρο 94Α του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Το ίδιο ισχύει και για όσους από αυτούς είχαν διορισθεί σε προσωρινές οργανικές θέσεις. Σχετικά εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εξωτερικών.

3. Στο τέλος του άρθρου 111 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται παράγραφος 8 ως

εξής:

"8. Οι υπηρετούντες στον κλάδο Διοικητικών Γραμματέων της καταργηθείσας Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ.159/2002, μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο Υπουργείο Εξωτερικών εντάσσονται στον κλάδο Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών. Για την ένταξή τους σε βαθμούς λαμβάνεται υπόψη η πράξη διορισμού τους και τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Σχετικά εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εξωτερικών."

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23