logo-print

Άρθρο 23 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

Άρθρο 23

Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου

1. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 129 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών μετά το δεύτερο εδάφιο προστίθεται εδάφιο ως εξής:

"Επίσης, ειδικά για τις ανάγκες των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, περιλαμβάνονται σε αυτές και θέσεις πτυχιούχων επιστημονικών συνεργατών και εξειδικευμένων στελεχών."

2. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 129 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθενται εδάφια ως εξής:

"Οι προσλαμβανόμενοι ως επιστημονικοί συνεργάτες και εξειδικευμένα στελέχη των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων πρέπει:

α) Να είναι Έλληνες υπήκοοι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας ή υπήκοοι της χώρας όπου εδρεύει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

β) Να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος και να έχουν επαγγελματική εμπειρία, συναφή με το αντικείμενο που περιγράφεται στη σύμβαση πρόσληψης.

γ) Να γνωρίζουν άριστα τη γλώσσα της χώρας όπου εδρεύει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και εφόσον δεν γνωρίζουν ελληνικά τουλάχιστον αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά. Η γνώση μίας από τις γλώσσες αγγλική, γαλλική ή γερμανική αποτελεί πρόσθετο προσόν. Προκειμένου περί πολιτών της χώρας όπου εδρεύει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων οι προσλαμβανόμενοι πρέπει να έχουν ως μητρική τη γλώσσα της χώρας αυτής, τυχόν δε γνώση της ελληνικής γλώσσας συνιστά πρόσθετο προσόν.

Ως προς το επιτόπιο προσωπικό το οποίο καλύπτει ανάγκες διοικητικής υποστήριξης των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, οι προσλαμβανόμενοι, πρέπει, πέρα των ανωτέρω α' και γ' προϋποθέσεων, να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης και να γνωρίζουν δακτυλογράφηση και χρήση ηλε-κτρονικού υπολογιστή. Για την πρόσληψη του επιτόπιου προσωπικού που υποστηρίζει τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων απαιτείται και εισήγηση του προϊσταμένου αυτών προς τον προϊστάμενο

της αρχής."

3. Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι των Γραφείων Γενικών Συμβούλων Ο.Ε.Υ., των Γραφείων Συμβούλων Ο.Ε.Υ. και των Γραφείων Ακολούθων Ο.Ε.Υ. μεταφέρονται αυτοδικαίως με το ίδιο καθεστώς στις διπλωματικές ή προξενικές αρχές στις οποίες υπάγονται τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, στα οποία μετατρέπονται τα Γραφεία Γενικών Συμβούλων Ο.Ε.Υ., τα Γραφεία Συμβούλων Ο.Ε.Υ. και τα Γραφεία Ακολούθων Ο.Ε.Υ., σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 24 παρ.1 του παρόντος και καλύπτουν τις ανάγκες αυτών των γραφείων.

4. Οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου της καταργηθείσας Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας διατηρούν το καθεστώς τους απασχολούμενοι στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Η ισχύς της παρούσας διάταξης ανατρέχει στην 1.10.2002.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

send