logo-print

Άρθρο 24 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

Άρθρο 24 Μεταβατικές διατάξεις

1. Τα υφιστάμενα κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου Γραφεία Γενικών Συμβούλων Ο.Ε.Υ., Γραφεία Συμβούλων Ο.Ε.Υ. και Γραφεία Ακολούθων Ο.Ε.Υ. μετατρέπονται αυτοδίκαια σε Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κατά τους όρους του άρθρου 49Α και υπάγονται στη διπλωματική, άλλως στην έμμισθη προξενική αρχή που εδρεύει στην ίδια πόλη. Αν δεν λειτουργεί διπλωματική ή έμμισθη προξενική αρχή στην ίδια πόλη, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων υπάγεται στη διπλωματική αρχή, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η περιφέρεια του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Έως την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 49 Δ του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως αυτό τίθεται με το άρθρο 6, διατηρείται η κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου σύνθεση των Γραφείων Γενικών Συμβούλων, Συμβούλων και Ακολούθων Ο.Ε.Υ.. Ειδικά για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του έτους 2004 επιτρέπεται η τοποθέτηση έως ενός επιπλέον υπαλλήλου με βαθμό Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α', Β', Γ' σε Γραφεία τα οποία αποτελούσαν Γραφεία Γενικών Συμβούλων ή Συμβούλων Ο.Ε.Υ. υπό το Ν. 2297/1995 (ΦΕΚ 50 Α').

2. Έως την έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο αυτόν κανονιστικών πράξεων εξακολουθούν να ισχύουν κατά περίπτωση το Π.Δ. 159/2002 (ΦΕΚ 140 Α') και οι συναφείς με αυτό πράξεις.

3. Κατ' εξαίρεση των προβλεπομένων στο άρθρο 24 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και μόνο για την πρώτη κρίση προς προαγωγή από το βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Β' και την πρώτη κρίση προς προαγωγή από το βαθμό του Γενικού Συμβούλου Β' στο βαθμό του Γενικού Συμβούλου Α', ως εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού φορέα μπορεί να υποδειχθεί από αυτόν εκτός από υπάλληλος του οικείου κλάδου και υπάλληλος του διπλωματικού ή του κλάδου εμπειρογνωμόνων με πρεσβευτικό βαθμό.

4. Κατά τον προγραμματισμό των μεταθέσεων μετά την έναρξη του παρόντος νόμου η Διεύθυνση Προσωπικού μεριμνά ώστε να δοθεί προτίμηση για μεταθέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία και σε χώρες δυσμενών συνθηκών διαβίωσης σε υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν υπηρετήσει μέχρι σήμερα στην Κεντρική Υπηρεσία ή σε χώρες δυσμενών συνθηκών διαβίωσης. Ειδικά για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του έτους 2004 οι προβλεπόμενες στο στοιχείο β' της παραγράφου 6 του άρθρου 96 ΣΤ του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως αυτό τίθεται με το άρθρο 17, προθεσμίες παρατείνονται κατά ένα μήνα και δεκαπέντε ημέρες αντίστοιχα.

5. Το στοιχείο α' της παραγράφου 5 και η παράγραφος 7 του άρθρου 94 ΣΤ του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως αυτό προστίθεται με το άρθρο 17, εφαρμόζονται για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων από τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του έτους 2010. 'Εως τότε θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε τουλάχιστον το 10% των υπαλλήλων του κλάδου, πλην των Ακολούθων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, να υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία.

6. Ο ενταχθείς σε προσωποπαγή θέση υπάλληλος ΤΕ της καταργηθείσας Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων διατηρεί το καθεστώς του (άρθρο 5 παρ. 13 του Ν. 2297/1995) έως την αποχώρησή του από την υπηρεσία. Ο εν λόγω υπάλληλος έχει το δικαίωμα να ζητήσει εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου την ένταξή του χωρίς μισθολογική απώλεια στον κλάδο διοικητικής, λογιστικής και γραμματειακής υποστήριξης, σε βαθμό ανάλογο των ετών υπηρεσίας του. Η ένταξη ενεργείται μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, με την οποία συνιστάται και προσωρινή οργανική θέση του κλάδου στο βαθμό εντάξεώς του.

7. Η απόσπαση των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που υπηρετούν στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων λύεται αυτοδίκαια έξι μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Κατ' εξαίρεση και για αιτιολογημένους λόγους υπηρεσιακής ανάγκης επιτρέπεται η έως ένα έτος από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου συνέχιση της απόσπασης με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εξωτερικών.

8. Η θητεία των μελών του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είτε της σύνθεσης που εξετάζει υποθέσεις υπηρεσιακών μεταβολών είτε της σύνθεσης που εξετάζει υποθέσεις πειθαρχικής φύσης δεν θίγεται από τις διατάξεις των άρθρων 8 και 9 του παρόντος νόμου.

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send