logo-print

Καταναγκαστική εργασία για όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας καταγγέλει η Διεθνής Αμνηστία

Ένα νέο διάταγμα φέρεται να προβλέπει την υποχρεωτική εργασία πολιτών σε αγροκτήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή έλλειψη τροφίμων στη χώρα

02/08/2016

16/11/2017

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

Ένα νέο διάταγμα από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας μπορεί να οδηγήσει σε υποχρεωτική εργασία των πολιτών σε αγροκτήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε ουσιαστικά με «καταναγκαστική εργασία», σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία χαρακτήρισε το διάταγμα «παράνομο».

Όπως αναφέρεται στο αόριστα διατυπωμένο διάταγμα, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να αναγκαστούν από την κυβέρνηση να εργαστούν σε τομείς της χώρας για περιόδους τουλάχιστον 60 ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί αν το επιβάλλουν οι περιστάσεις.

«Το να προσπαθείς να αντιμετωπίσει κανείς τις σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα στη Βενεζουέλα αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εργάζονται τα σε αγροκτήματα είναι σαν να προσπαθεί να γιατρέψει ένα σπασμένο πόδι με επίδεσμο», ανέφερε η Erika Γκεβάρα Rosas, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αμερική.

Σύμφωνα με το CNN, ο Πρόεδρος της χώρας, Nicolas Maduro, επέλεξε την έκδοση ενός διατάγματος, πράξη που εμπίπτει στις εκτελεστικές του αρμοδιότητες. προκειμένου να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση της χώρας, στην οποία πλειοψηφεί η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να πληρώνονται τον κανονικό τους μισθό από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούν να απολυθούν από την κανονική τους δουλειά τους.

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ