logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 81/2005 - Έγκριση του καταστατικού και των τροποποιήσεων αυτού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/03/2011

Κωδικοποιημένο
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -

1. Το καταστατικό της εταιρείας καθώς και οι τροποποιήσεις αυτού υποβάλλονται για έγκριση στο δικηγορικό σύλλογο, στην περιφέρεια του οποίου έχει οριστεί η έδρα της εταιρείας.

2. Η έγκριση του καταστατικού και των τροποποιήσεων αυτού γίνεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου της έδρας της εταιρίας, που ελέγχει αν οι διατάξεις του καταστατικού συμφωνούν με τις διατάξεις του νόμου. Αν παρέλθει άπρακτο διάστημα μηνός από την υποβολή προς έγκριση του καταστατικού ή τροποποιήσεως αυτού, η έγκριση λογίζεται παρασχεθείσα.

3. Η απόφαση που δεν εγκρίνει το καταστατικό της εταιρείας ή τις τροποποιήσεις αυτού πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

4. Η απόφαση της δικηγορικής εταιρίας για ίδρυση υποκαταστήματος γνωστοποιείται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήψη της, στο δικηγορικό σύλλογο της έδρας της εταιρίας. Η ίδρυση υποκαταστήματος καταχωρείται στα βιβλία εταιριών του δικηγορικού συλλόγου της έδρας της εταιρίας.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Νόμου 3919/2011, όπου στο παρόν διάταγμα χρησιμοποιείται ο όρος «οικείος δικηγορικός σύλλογος» νοείται ο «δικηγορικός σύλλογος της έδρας της εταιρείας».

 Επιστημονική Ημερίδα: Επιρροές του Οθωμανικού Νόμου περί Γαιών στο Νόμο περί Εθνικού Κτηματολογίου
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση