logo-print

Ιωάννης Ιγγλεζάκης

Δικηγορικός Σύλλογος
Θεσσαλονίκης
Δικαίωμα Παράστασης
παρ' Αρείω Πάγω
Περιγραφή

Ο Ιωάννης Ιγγλεζάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Είναι πτυχιούχος του Τµήµα Νοµικής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώµατος ειδίκευσης στον κλάδο Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου του οικείου Τµήµατος, καθώς και του μεταπτυχιακού διπλώµατος Μagister Legum Europae του Πανεπιστηµίου του Αννοβέρου Γερµανίας

Διδάσκει το μάθημα «Δίκαιο Πληροφορικής» και το μάθημα “Internet-Recht” σε προπτυχιακό επίπεδο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο το μάθημα «Δίκαιο και πληροφορική». Επίσης, διδάσκει στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus, τα μαθήματα Computers and Law I (Legal Issues of the Information Society), Computers and Law II (Privacy and Security in the Information Society), καθώς και το μάθημα Legal Aspects of Cybercrime.

Επίσης, διδάσκει το μάθημα “Internet Law”, στο πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, ως επισκέπτης καθηγητής, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ενώ παραδίδει μαθήματα Νομικής Πληροφορικής και στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Έχει εργασθεί ως εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εταιριών συμβούλων και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων. Υπήρξε επιστημονικώς υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος Αριστείας «Ελληνικό Κέντρο για το Κυβερνοέγκλημα» (2013-2015).

Είναι Δικηγόρος, µέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και διαφόρων επιστημονικών ενώσεων. Ακόμα, είναι µέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Pro Justitia, του περιοδικού «Συνήγορος», όπως και συνεργάτης του περιοδικού «Επισκόπηση Εµπορικού Δικαίου», ενώ συνεργάζεται και µε διάφορα επιστηµονικά περιοδικά.

Έχει συµµετάσχει µε εισηγήσεις σε επιστηµονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διοργανώσει επιστημονικά συνέδρια.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο του δικαίου της πληροφορικής και της νομικής πληροφορικής, καθώς και ευρύτερα, του δημοσίου και του οικονομικού δικαίου.

Προπτυχιακές Σπουδές
Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Hannover - Gottfried Wilhelm Leibniz Universitat |
Μagister Legum Europae
Διδακτορικός Τίτλος
Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης |
Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΑΠΘ
Γλώσσες
Επικοινωνία
Οδυσσέως 7
54629 Θεσσαλονίκη
Αποστολή Μηνύματος
Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send