logo-print

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για το διορισμό Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και μελών της ΑΠΔΠΧ

23/08/2016

16/11/2017

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφορικά με το διορισμό Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά την συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου 2016 επέλεξε, με την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία 4/5 των μελών της, τον Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τέσσερα τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 50722/10.8.2016 υπουργική απόφαση, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διορίζονται οι:

1) Κωνσταντίνος Μενουδάκος του Φώτη, Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως Πρόεδρος, με πλήρη θητεία.

2) Γεώργιος Μπατζαλέξης του Αλεξάνδρου, νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής, Επίτιμος Αρεοπαγίτης, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος, με πλήρη θητεία.

3) Γεώργιος Νούσκαλης του Ιωάννη, Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως αναπληρωματικό μέλος του Κωνσταντίνου Χριστοδούλου του Νικολάου, Καθηγητή Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διανύει θητεία τακτικού μέλους της Αρχής από 30.1.2013, στη θέση του άρ. 16 παρ. 1 περ. α' του Ν.  2472/1997, για το υπόλοιπο της θητείας του τακτικού μέλους, ήτοι μέχρι 30-1-2019.

4) Σπυρίδων Βλαχόπουλος του Βασιλείου, Καθηγητής στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν αναπληρωματικό μέλος της Αρχής, ως τακτικό μέλος στη θέση του άρ. 16 παρ. 1 περ. γ' του Ν. 2472/1997 με πλήρη θητεία, με αναπληρωτή του τον Χαράλαμπο Τσιλιώτη του Μιχαήλ, Επίκουρο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ομοίως με πλήρη θητεία.

5) Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης του Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρώην τακτικό μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.), ως τακτικό μέλος στη θέση του άρ. 16 παρ. 1 περ. δ' του Ν. 2472/1997 με πλήρη θητεία, με αναπληρωτή του τον Ευάγγελο Παπακωνσταντίνου του Νικολάου, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φρανκφούρτης, πρώην Εμπειρογνώμονα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομοίως με πλήρη θητεία.

6) Χαράλαμπος Ανθόπουλος του Θεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, νυν αναπληρωματικό μέλος της Αρχής, ως τακτικό μέλος στη θέση του άρ. 16 παρ. 1 περ. ε' του Ν. 2472/1997 με πλήρη θητεία, με αναπληρωτή του τον Γρηγόριο Τσόλια του Βασιλείου, Δικηγόρο, Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ποινικό Δίκαιο ομοίως με πλήρη θητεία.

7) Ελένη Μαρτσούκου του Βασιλείου, Δικηγόρος, πρώην Προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, πρώην Νομική Ελέγκτρια στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ως τακτικό μέλος στη θέση του άρ. 16 παρ. 1 περ. στ' του Ν. 2472/1997 με πλήρη θητεία, με αναπληρωτή της τον Εμμανουήλ Δημογεροντάκη του Γεωργίου, Δικηγόρο, Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική Επιστήμη ομοίως με πλήρη θητεία.

Αποτελούν ενεργά μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και διανύουν το χρόνο της θητείας τους μέχρι 30-01-2019 οι:

1) Κωνσταντίνος Χριστοδούλου του Νικολάου, Καθηγητής Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τακτικό μέλος στη θέση του άρ. 16 παρ. 1 περ. α' του Ν. 2472/1997.

2) Αντώνιος Συμβώνης του Κυριάκου, Καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως τακτικό μέλος στη θέση του άρ. 16 παρ. 1 περ. β' του Ν. 2472/1997, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Ροντογιάννη του Αριστοφάνη, με Α.Δ.Τ. ΑΑ0606601, Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send