logo-print

Άρθρο 2 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Κανονική άδεια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, χορηγείται κανονική άδεια απουσίας διάρκειας τριάντα (30) ημερών κατ’ έτος, με πλήρεις αποδοχές, κατόπιν αίτησης τους, από τον Διοικητή - Διευθυντή της Μονάδας - Υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν. Στους Διοικητές- Διευθυντές των Μονάδων - Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η δικαιούμενη κανονική άδεια χορηγείται από τον αξιολογητή τους.

2. Με αίτηση του δικαιούχου, επιτρέπεται μετά την εξάντληση της δικαιούμενης κανονικής άδειας των τριάντα (30) ημερών, η χορήγηση σε αυτόν μέρους της κανονικής άδειας του επόμενου έτους, όταν αυτό επιβάλλεται για σοβαρούς ιδιωτικούς ή οικογενειακούς λόγους.

3. Η χορήγηση των κανονικών αδειών πραγματοποιείται με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό τους σε κάθε Μονάδα- Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η χορήγησή των δικαιούμενων αδειών κατανέμεται σε όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να αποφεύγεται η συμφόρησή τους κατά τους θερινούς μήνες. Η ελάχιστη διάρκεια της κανονικής άδειας είναι πέντε (5) ημέρες. Η Υπηρεσία δύναται να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις την κανονική άδεια του προηγούμενου έτους μέχρι τέλος Ιανουαρίου του επόμενου.

4. Δεν είναι υποχρεωτική η χορήγηση της κανονικής άδειας των τριάντα (30) ημερών στις κάτωθι περιπτώσεις:

α. Για στέλεχος ή Επαγγελματία Οπλίτη μετά την ορκωμοσία του, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ιδίου έτους τελεί διαζευκτικά σε:

(1) Διαθεσιμότητα επί τουλάχιστον έξι (6) μήνες

(2) Καταστατική πειθαρχική ποινή επί τουλάχιστον έξι (6) μήνες

(3) Άδεια άνευ αποδοχών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους επί τουλάχιστον έξι μήνες.

(4) Άδεια άνευ αποδοχών συζύγων εργαζομένων στο εξωτερικό επί τουλάχιστον έξι μήνες.

β. Για στέλεχος ή Επαγγελματία Οπλίτη μετά την ορκωμοσία του, κατά το έτος που απέκτησε τη στρατιωτική ιδιότητα.

γ. Για στέλεχος ή Επαγγελματία Οπλίτη μετά την ορκωμοσία του, που εκπαιδεύεται σε Στρατιωτικές Σχολές ή άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, εφόσον το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως δεν προβλέπει τη χορήγηση αδείας και η εκπαίδευση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

δ. Για στέλεχος ή Επαγγελματία Οπλίτη μετά την ορκωμοσία του, που αποστρατεύεται, εφόσον μέχρι την αποστρατεία του δεν έχει πάρει τη δικαιούμενη κανονική άδεια.

6. Στα στελέχη και τους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, που ανήκουν στις περιπτώσεις των υποπαραγράφων 5β και 5γ, χορηγείται κανονική άδεια διάρκειας πέντε (5) ημερών για κάθε δίμηνο παροχής πραγματικής εργασίας στη Μονάδα-Υπηρεσία τους.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
send