logo-print

Άρθρο 1 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Ορισμοί

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)

Για τις ανάγκες του παρόντος μέρους:

α. Ως στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) νοούνται:

(1) Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί (μόνιμοι, μόνιμοι εξ εφέδρων, έφεδροι εξ εφέδρων και κατ’ απονομή).

(2) Οι εν ενεργεία Ανθυπασπιστές.

(3) Οι εν ενεργεία Υπαξιωματικοί (μόνιμοι, μονιμοποιηθέντες εθελοντές Υπαξιωματικοί και μονιμοποιηθέντες Επαγγελματίες Οπλίτες).

β. Ως Μονάδες- Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων νοείται το σύνολο των στρατιωτικών μονάδων, υπηρεσιών, νομικών προσώπων και οργανισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στους οποίους υπηρετεί το πάσης φύσεως στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ.

γ. Ως Στρατιωτικές Σχολές και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 5 περ. δ της παρούσας απόφασης, νοούνται οι σχολές και τα ιδρύματα, στα οποία φοιτούν τα στελέχη των ΕΔ, καθώς και οι Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, για την απόκτηση των αναγκαίων γενικών και ειδικών θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της αποστολής τους και την ενημέρωσή τους στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και γενικές επιστημονικές αντιλήψεις, που σχετίζονται με τις ΕΔ.

δ. Ως Μαθητές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) νοούνται οι Μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).

ε. Ως Μαθητές των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) νοούνται οι Μαθητές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και της Σχολής Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ).

στ. Ως ακαδημαϊκό έτος για τους Μαθητές ΑΣΕΙ- ΑΣΣΥ νοείται το χρονικό διάστημα από 01 Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου του επόμενου έτους.

ζ. Ως σύζυγοι νοούνται και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, το οποίο καταρτίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4356/2015 (ΦΕΚ Α΄ 181).

η. Ως όργανο που έχει το δικαίωμα χορήγησης της άδειας νοείται ο διοικητής -διευθυντής της μονάδας - υπηρεσίας, στην οποία υπηρετεί ο δικαιούχος, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις διατάξεις της παρούσας.

Σημειώσεις επί του άρθρου

Πλήρης τίτλος κεφαλαίου: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ, ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΣΕΙ- ΑΣΣΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send