logo-print

Άρθρο 24 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Άδεια άνευ αποδοχών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

1. Στα στελέχη των ΕΔ δύναται να χορηγηθεί εφάπαξ άδεια χωρίς αποδοχές διάρκειας έξι (6) μηνών με δυνατότητα παράτασης επί έξι (6) επιπλέον μήνες, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, που προκύπτουν από επίσημα στοιχεία. ?ς σοβαροί ιδιωτικοί λόγοι νοούνται όσοι δεν ανάγονται στη σχέση του στελέχους με την Υπηρεσία.

2. Οι προαναφερόμενοι λόγοι θα πρέπει να επιφέρουν στο στέλεχος ή στα μέλη της οικογένειάς του (σύζυγο, τέκνα, γονείς), ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις, οι οποίες καθιστούν επιβεβλημένη την απουσία από την Υπηρεσία για την αντιμετώπισή τους.

3. Για τη χορήγηση της άδειας άνευ αποδοχών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, το στέλεχος καταθέτει αναφορά προς τη Μονάδα - Υπηρεσία του, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, η Μονάδα – Υπηρεσία υποβάλλει, με εισήγησή της, άμεσα και ιεραρχικά, όλη την αλληλογραφία, στη Διεύθυνση Προσωπικού του οικείου Γενικού Επιτελείου. Η άδεια χορηγείται με απόφαση του Αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου. Εφόσον οι σοβαροί ιδιωτικοί λόγοι εξακολουθούν να υφίστανται μετά την παρέλευση έξι (6) μηνών, το στέλεχος δύναται να επανέλθει με νέα αναφορά του για την εξέταση της δυνατότητας παράτασης της άδειας επί έξι (6) επιπλέον μήνες.

4. Τα στελέχη που τελούν σε άδεια χωρίς αποδοχές για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, διαγράφονται από τη δύναμη της Μονάδας - Υπηρεσίας, στην οποία υπηρετούν από την ημερομηνία έναρξης της άδειας και τίθενται εκτός οργανικής δύναμης καθ΄ όλη τη διάρκεια της, υπαγόμενα στη Διεύθυνση Προσωπικού του οικείου Γενικού Επιτελείου.

5. Επιπλέον, τα στελέχη που τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους δικαιούνται πλήρη υγειονομική περίθαλψη, με την καταβολή των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις ασφαλιστικών εισφορών. Οι εν λόγω εισφορές υπολογίζονται επί των αποδοχών που ελάμβαναν οι δικαιούχοι πριν την έναρξη της άδειας και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την έναρξή της.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Αγωγή περί κλήρου
send