logo-print

Άρθρο 31 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Αναρρωτική άδεια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

1. Η αναρρωτική άδεια χορηγείται από τις αρμόδιες Επιτροπές Αναρρωτικών Αδειών (ΕΑΑ) των ΕΔ. Αυτές ενημερώνουν σχετικά εντός της ίδιας ημέρας τις Μονάδες των υπηρετούντων που έλαβαν την αναρρωτική άδεια. Οι αποφάσεις των Επιτροπών Αναρρωτικών Αδειών για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας, εφαρμόζονται υποχρεωτικά τόσο από τις Μονάδες όσο κι από αυτούς στους οποίους αφορούν.

2. Η αναρρωτική άδεια χορηγείται οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της στρατιωτικής υποχρέωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις που κάθε φορά ισχύουν για τη λειτουργία των Επιτροπών Αναρρωτικών Αδειών.

3. Η αναρρωτική άδεια μέχρι τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

4. Ολόκληρη η αναρρωτική άδεια που χορηγείται μετά από νοσηλεία για βλάβη ή πάθηση που προήλθε από την εκτέλεση της υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Η αναγνώριση της άδειας αυτής ως χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας γίνεται από την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ), με βάση σχετικό πόρισμα Προανάκρισης ή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) ή Απλής Διοικητικής Εξέτασης (ΑΔΕ) ή αντιγράφου αναφοράς του παθόντος, σχετικού εγγράφου της Μονάδας και της ιατρικής γνωμάτευσης της νοσηλείας του παθόντα. Οι Μονάδες μετά την καταχώριση της μεταβολής χορήγησης της αναρρωτικής άδειας στα σχετικά βιβλία που τηρούν και στα ατομικά έγγραφα του παθόντα, γνωρίζουν στην αρμόδια ΣΥ τη μεταβολή της αναρρωτικής άδειας και στέλνουν σε αυτή αντίγραφο της γνωμάτευσης της ΕΑΑ, καθώς και αντίγραφο του πορίσματος Προανάκρισης ή ΕΔΕ ή ΑΔΕ και, εφόσον δεν έχουν εκδοθεί αυτές, η αναγνώριση γίνεται βάσει εγγράφου της Μονάδας, που θα περιγράφει αναλυτικά το συμβάν, αναφοράς του παθόντα και ιατρικής γνωμάτευσης του νοσοκομείου νοσηλείας του, στην οποία θα αναγράφεται υποχρεωτικά το είδος του τραύματος και οι τυχόν μελλοντικές επιπτώσεις αυτού στην υγεία του παθόντα. Οι ΣΥ μετά τη λήψη της σχετικής μεταβολής, την καταχωρίζουν στη στρατολογική μερίδα των παθόντων, τηρώντας τα σχετικά δικαιολογητικά στο αρχείο τους και γνωστοποιούν στη Μονάδα αν ο χρόνος της αναρρωτικής άδειας θεωρείται ή όχι ως χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας, παραγγέλλοντας ταυτόχρονα την καταχώριση της σχετικής μεταβολής στα ατομικά έγγραφα αυτών. Εφόσον υπάρχει αμφιβολία, υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά ιεραρχικά στο Γενικό Επιτελείο του οικείου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων για λήψη απόφασης.

5. Ολόκληρη η αναρρωτική άδεια που χορηγείται στους ΔΕΑ, Επίκουρους Αξιωματικούς και Έφεδρους Αξιωματικούς λογίζεται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send