logo-print

Άρθρο 32 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Αγροτική άδεια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση

1. Η αγροτική άδεια χορηγείται στους επαγγελματίες αγρότες και σε όσους είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι επαγγελματίας αγρότης.

2. Το ύψος της αγροτικής άδειας είναι τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει συνολικά τις είκοσι (20) ημέρες. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

3. Η αγροτική άδεια δεν είναι υποχρεωτική και χορηγείται οποτεδήποτε μετά τη βασική και ειδική εκπαίδευση εφάπαξ ή σε τμήματα των δύο (2) τουλάχιστον ημερών το καθένα.

4. Όσοι λαμβάνουν αγροτική άδεια, μετά την επιστροφή τους από αυτή, οφείλουν να προσκομίσουν στη Μονάδα τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Βεβαίωση από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή άλλης αρμόδιας αρχής, από την οποία να προκύπτει ότι αυτοί είναι επαγγελματίες αγρότες ή ότι είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι επαγγελματίας αγρότης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

β. Βεβαίωση του προέδρου της Κοινότητας ή του Δημάρχου ή του οργάνου που διοικεί τον αγροτικό συνεταιρισμό ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας που έχει έδρα στον τόπο διαμονής αυτών που έλαβαν την άδεια, από την οποία να προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της άδειας πραγματοποίησαν ή συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες.

Αγωγή περί κλήρου
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
send