logo-print

Άρθρο 39 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Ειδική άδεια εθελοντών σε διεθνείς αγώνες, που διεξάγονται στην Ελλάδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ

1. Χορηγείται ειδική άδεια δέκα (10) ημερών σε όσους, ενόσω διατελούσαν νόμιμα εκτός ΕΔ, συμμετείχαν αποδεδειγμένα πριν την κατάταξή τους στις ΕΔ ως εθελοντές σε διεθνείς αγώνες, που διεξάγονται στην Ελλάδα, υπό τη συνδρομή των παρακάτω αθροιστικά προϋποθέσεων:

α. Να έχουν συμμετάσχει ως εθελοντές σε διεθνείς αγώνες, για όλο το κατά περίπτωση χρονικό διάστημα, που είχε καθορισθεί από την αρμόδια οργανωτική επιτροπή των αγώνων.

β. Να καταταγούν ή να επανακαταταγούν, εμπρόθεσμα, στις ΕΔ, μετά τη λήξη ή τη διακοπή της νόμιμης παραμονής τους εκτός αυτών, για εκπλήρωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, από την ημερομηνία επίσημης λήξης των διεθνών αγώνων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του επόμενου έτους από την ημερομηνία έναρξης αυτών.

2. Η προαναφερόμενη άδεια είναι υποχρεωτική και χορηγείται οποτεδήποτε μετά τη βασική και ειδική εκπαίδευση βάσει σχετικής επίσημης βεβαίωσης, που εκδίδεται, κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων, από τον αρμόδιο φορέα της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, με την οποία πιστοποιείται η συμμετοχή τους στους εν λόγω αγώνες. Ειδικότερα, από τη βεβαίωση αυτή πρέπει να προκύπτουν ο λειτουργικός τομέας απασχόλησης, ο τίτλος της εθελοντικής θέσης και το χρονικό διάστημα απασχόλησης του εθελοντή.

3. Η εν λόγω άδεια χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά, σε τμήματα των πέντε (5) ημερών το καθένα, και θεωρείται εξ ολοκλήρου χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ