logo-print

Άρθρο 42 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Άδειες απουσίας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), που ανακατατάσσονται ή επανακατάσσονται και υπηρετούν στις ΕΔ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 1911/1990 (ΦΕΚ Α΄ 166), χορηγούνται οι παρακάτω κατηγορίες αδειών:

α. Κανονική πέντε (5) ημερών, για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Η άδεια που αναλογεί στα δίμηνα που έχουν εκπληρωθεί χορηγείται υποχρεωτικά, σε τμήματα τουλάχιστον πέντε (5) ημερών ή συνολικά. Ειδικά, η άδεια που αναλογεί στο τελευταίο δίμηνο κάθε έτους ανακατάταξης ή επανακατάταξης χορηγείται, υποχρεωτικά, τον τελευταίο μήνα του έτους αυτού.

β. Μικρής διάρκειας, μέχρι δέκα (10) ημέρες για κάθε έτος ανακατάταξης ή επανακατάταξης, εφόσον η ανακατάταξη ή η επανακατάταξη έγινε πριν από την 1η Ιουλίου και η απόλυση γίνεται μετά την 30η Ιουνίου. Η άδεια αυτή χορηγείται σε τμήματα δύο (2) έως τεσσάρων (4) ημερών.

γ. Αναρρωτική μέχρι τριάντα (30) ημέρες, για κάθε έτος ανακατάταξης ή επανακατάταξης.

2. Άδειες απουσίας, επιπλέον των καθοριζομένων στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού, δεν υπολογίζονται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Η αναρρωτική άδεια που χορηγείται μετά από νοσηλεία για βλάβη ή πάθηση, που προήλθε από την εκτέλεση της υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31