logo-print

Άρθρο 2 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 7350/21.3.2014 - Δικαιολογητικά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/04/2014

Κωδικοποιημένο
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η καταχρηστική άσκηση εμπράγματου δικαιώματος υπό το πρίσμα της αντιφατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, 2024

1. Για την χορήγηση της Βεβαίωσης Συνδρομής των Νομίμων Προϋποθέσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της παρούσας υποβάλλονται στην οικεία Π.Υ.Τ. του Ε.Ο.Τ. τα εξής δικαιολογητικά:

α. Αίτηση - δήλωση που επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 1 του Παραρτήματος Ι. Στην αίτηση - δήλωση αναγράφονται μεταξύ άλλων τα στοιχεία του αιτούντος φυσικού ή νομικού προσώπου και δηλώνεται υποχρεωτικά ότι ο χώρος που χρησιμοποιείται ως γραφειακή εγκατάσταση της επιχείρησης είναι νομίμως υφιστάμενος σύμφωνα με την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία. Για τα νομικά πρόσωπα η αίτηση υποβάλλεται από τον κατά περίπτωση νόμιμο εκπρόσωπο και συνοδεύεται από τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νόμιμη σύσταση και λειτουργία τους.

β. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, έκδοσης τελευταίου τριμήνου, από το οποίο προκύπτει ότι ο αιτών δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή για κάποιο από τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης, βαριάς σωματικής βλάβης, παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή των διατάξεων που αναφέρονται στα ήθη. Το ανωτέρω δικαιολογητικό αναζητείται υπηρεσιακά εφόσον εκδίδεται από ημεδαπή αρχή.

γ. Πιστοποιητικό από το αρμόδιο Πρωτοδικείο έκδοσης τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι ο αιτών δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση. Το ανωτέρω δικαιολογητικό αναζητείται υπηρεσιακά εφόσον εκδίδεται από ημεδαπή αρχή.

Φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιθαγένεια άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή νομικά πρόσωπα που έχουν την έδρα τους σε άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε. υποβάλλουν ισοδύναμα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή του κράτους - μέλους, με τα οποία βεβαιώνεται η μη καταδίκη για τα ανωτέρω αδικήματα και η μη κήρυξη σε πτώχευση. Αν στη χώρα καταγωγής ή προέλευσης δεν προβλέπεται η έκδοση εγγράφου ισοδύναμου προς το πιστοποιητικό μη κήρυξης σε πτώχευση ή το απόσπασμα ποινικού μητρώου, τούτο είναι δυνατόν να αντικατασταθεί από ένορκη βεβαίωση ή για τα κράτη όπου δεν υφίσταται τέτοια, από υπεύθυνη δήλωση, η οποία υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή κατά περίπτωση ενώπιον συμβολαιογράφου της χώρας καταγωγής ή προέλευσης, οι οποίοι χορηγούν βεβαίωση περί παροχής της ένορκης βεβαίωσης ή της υπεύθυνης δήλωσης. Η δήλωση περί μη κήρυξης σε πτώχευση μπορεί επίσης να δοθεί ενώπιον αρμόδιου επαγγελματικού οργανισμού. Τα έγγραφα που εκδίδονται σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν είναι δυνατό να υποβληθούν μετά την πάροδο τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσής τους.

δ. Τίτλοι ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης ή παραχώρησης χρήσης, από το οποίο προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει γραφειακή εγκατάσταση.

ε. Τίτλοι ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης ή παραχώρησης χρήσης από το οποίο προκύπτει ότι η επιχείρηση διαθέτει χώρο στάθμευσης τουλάχιστον για το 50% των οχημάτων της, ελάχιστου εμβαδού δύο (2) τετραγωνικών μέτρων ανά τρεις μοτοσικλέτες και ενός (1) τετραγωνικού μέτρου ανά τρίτροχο ή τετράτροχο όχημα, εφόσον ο συνολικός αριθμός των οχημάτων της υπερβαίνει τα είκοσι (20). Σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός των οχημάτων δεν υπερβαίνει τα είκοσι (20), δεν απαιτείται η ύπαρξη χώρου στάθμευσης.

στ. Απόδειξη κατάθεσης παραβόλου ποσού τριακοσίων ευρώ (300,00 ευρώ) πλέον χαρτοσήμου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο κατατίθεται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. στον κωδικό 3741.

ζ. Πιστοποιητικό ταξινόμησης και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των αδειών κυκλοφορίας των μοτοσικλετών και τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων που διαθέτει η επιχείρηση. Εάν από τα δικαιολογητικά αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας των μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων, προσκομίζεται και οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο της κρατικής αρχής της χώρας όπου ταξινομήθηκε το όχημα, αρμόδια επικυρωμένο, από το οποίο προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του. Τα παραπάνω εκμισθούμενα οχήματα δύνανται να είναι είτε ιδιόκτητα είτε αποκτηθέντα δυνάμει σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) είτε μισθωμένα από άλλες επιχειρήσεις εκμίσθωσης Μοτοσικλετών, Τρίτροχων και Τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ.εκ. χωρίς οδηγό που τα έχουν ήδη εντάξει στη δυναμικότητά τους σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο παρόν άρθρο διαδικασία.

η. Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 περί κατοχής ανάλογου με τη δυναμικότητα σε δίκυκλες μοτοσικλέτες και τρίκυκλα οχήματα αριθμού κρανών και διαφανών προστατευτικών όρασης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της με αρ. Ζ3 654/04-09-2006 κοινής απόφασης των Υπουργών ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β΄ 1389), τα οποία θα διατίθενται σε οδηγούς και συνεπιβάτες με την παράδοση της μοτοσικλέτας ή του τρίτροχου. Τα τιμολόγια αγοράς των κρανών και των διαφανών προστατευτικών όρασης ή άλλων παραστατικών εγγράφων θα τηρούνται στο αρχείο της επιχείρησης και θα επιδεικνύονται κατά τον διενεργούμενο από τις αρμόδιες αρχές έλεγχο.

2. Τα δικαιολογητικά (β) και (γ) της παρ. 1 του άρθρου αυτού υποβάλλονται στην οικεία Π.Υ.Τ. του Ε.Ο.Τ. όταν εκδίδονται από αλλοδαπές αρχές ή αναζητώνται υπηρεσιακά όταν εκδίδονται από ημεδαπές αρχές, κάθε πέντε (5) χρόνια. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη υποβολής των δικαιολογητικών αυτών ή διαπίστωσης από την οικεία ΠΥΤ κατόπιν υπηρεσιακής αναζήτησης ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των στοιχείων (β) και (γ) για τη λειτουργία της επιχείρησης, επιβάλλεται με απόφαση του Προϊσταμένου της οικείας ΠΥΤ του EOT η απαγόρευση λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης.

3. Οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που αναγράφονται στη Βεβαίωση Συνδρομής των Νομίμων Προϋποθέσεων για τη λειτουργία της επιχείρησης εκμίσθωσης Μοτοσικλετών, Τρίτροχων και Τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ.εκ. χωρίς οδηγό δηλώνεται στην οικεία Π.Υ.Τ. του Ε.Ο.Τ. και προσκομίζονται τα αντίστοιχα για κάθε περίπτωση δικαιολογητικά. Ομοίως δηλώνεται χωρίς καθυστέρηση οποιαδήποτε μεταβολή του συνολικού αριθμού εκμισθούμενων μοτοσικλετών, τρίτροχων ή τετράτροχων οχημάτων της επιχείρησης και προσκομίζονται τα δικαιολογητικά (ζ) και (η) της παρ. 1 του παρόντος για κάθε νέο όχημα, ενώ στην περίπτωση υπεκμίσθωσης οχημάτων σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης (ζ) της παρ. 1 του παρόντος προσκομίζεται και αντίγραφο του ιδιωτικού συμφωνητικού της αρχικής μίσθωσης.

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ