logo-print

Άρθρο 26 - Νόμος 4058/2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2012

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστάται Ενιαία Βάση Λειτουργικής και Τεχνικής Υποστήριξης Εναερίων Επιχειρησιακών Μέσων Αρχηγείων Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος, με αποστολή την ενιαία συντήρηση, επισκευή, καλή λειτουργία και ετοιμότητα των επιχειρησιακών εναερίων μέσων και των τριών Σωμάτων, διατηρουμένης της αυτοτέλειας αυτών.

2. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται η επιχειρησιακή υπαγωγή της, η έδρα της, η στελέ-χωσή της με προσωπικό και από τα τρία Σώματα και οι οργανικές θέσεις ανά κατηγορία προσωπικού, τα θέματα στάθμευσης, αερολιμενισμού και στέγασης, η διαδικασία συντήρησης, επισκευής των εναερίων μέσων και προμήθειας υλικών συντήρησης, τα θέματα συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και άλλους συναρμόδιους φορείς, οι αρμοδιότητες ανά Σώμα σε θέματα κοινής δραστηριότητας, η οργάνωση και λειτουργία της, η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα αεροσκαφών, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη λειτουργία της.

3. Η Υπηρεσία στελεχώνεται από το προσωπικό το οποίο αποσπάται από τις υπάρχουσες Υπηρεσίες Εναε-ρίων Μέσων των τριών Σωμάτων και μεταφέρεται στην Ενιαία Βάση Λειτουργικής και Τεχνικής Υποστήριξης Ε-ναερίων Επιχειρησιακών Μέσων των τριών Σωμάτων με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Σε ό,τι αφορά θέματα πειθαρχικού ελέγχου, μεταθέσεων-αποσπάσεων, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης, χορήγησης αδειών και λοιπά θέματα προσωπικού, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις που εκάστοτε ισχύουν για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send