logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 4058/2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2012

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστάται Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου των Συνόρων (εφεξής Ε.Σ.Κ.Ε.Ε.Σ.) με έδρα το κτίριο του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Πειραιά. Στις διεθνείς σχέσεις του χρησιμοποιείται ο αγγλικός όρος National Border Monitoring and Control Coordination Center (NBMCC).

2. To Ε.Σ.Κ.Ε.Ε.Σ. αποτελεί αυτοτελή Υπηρεσία που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αρμοδιότητα το συντονισμό της δράσης μεταξύ των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών στα εξωτερικά σύνορα, τη συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Ε. Ε., τις αρμόδιες Αρχές τρίτων χωρών και τους διεθνείς οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των συνόρων, καθώς και την εποπτεία της εφαρμογής των κοινοτικών και εθνικών μέτρων σχετικά με τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Χώρας.

3. Το Ε.Σ.Κ.Ε.Ε.Σ στελεχώνεται από το αναγκαίο για τη λειτουργία του προσωπικό των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αποσπάται σε αυτή για χρονικό διάστημα μέχρι τριών ετών που μπορεί να ανανεώνεται μία φορά. Επίσης, στο Κέντρο μπορεί να αποσπάται και προσωπικό των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού. Ως προϊστάμενος του Κέντρου τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού Σώματος-Ελλη-νικής Ακτοφυλακής. Οι διατάξεις του άρθρου 18 παράγραφοι 5 και 6 εδάφιο α' του ν. 3614/2007 (Α' 267) έχουν ανάλογη εφαρμογή και στο ανωτέρω προσωπικό.

4. Με τον Οργανισμό που εκδίδεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2503/1997 (Α' 107), μπορεί να συνιστώνται και νέες οργανικές θέσεις για τις ανάγκες του Ε.Σ.Κ.Ε.Ε.Σ.. Η έναρξη λειτουργίας του Ε.Σ.Κ.Ε.Ε.Σ. καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

send