logo-print

Άρθρο 1 - Υπουργική Απόφαση 2254/30.8.2013 - Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ένταξη στη ρύθμιση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/09/2013

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Εξουσιοδοτημένος μηχανικός υποβάλλει ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τα απαιτούμενα στοιχεία του ακινήτου στα οποία απαραίτητα περιλαμβάνονται η γενική περιγραφή, η ταχυδρομική διεύθυνση, ο Δήμος στον οποίο ανήκει το ακίνητο, οι Γεωγραφικές Συντεταγμένες του γεωτεμαχίου στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο, τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών (απαραίτητα ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και ΑΦΜ) καθώς και η καταγραφή των εντασσόμενων παραβάσεων σύμφωνα με το Παράρτημα του Νόμου 4178/2013 με όλα τα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του παραβόλου και του ενιαίου ειδικού προστίμου.

2. Μετά τη συμπλήρωση των ανωτέρω στοιχείων ο μηχανικός υποβάλει αίτημα ηλεκτρονικά στο οποίο αναφέρει τον τρόπο πληρωμής του ενιαίου ειδικού προστίμου. Το αίτημα αυτό θεωρείται δήλωση πρόθεσης υπαγωγής του αυθαιρέτου και ελέγχεται ως προς την αλήθεια των δηλούμενων στοιχείων. Το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ εκδίδει κωδικούς πληρωμής που αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή του παραβόλου και του ποσοστού ανταπόδοσης.

3. Η πληρωμή του παραβόλου και του ποσοστού ανταπόδοσης διαπιστώνεται αυτόματα με την διαβίβαση ηλεκτρονικών αρχείων από τα συμβεβλημένα Τραπεζικά Ιδρύματα πληρωμών. Εφόσον εξοφληθούν το παράβολο και το ποσοστό ανταπόδοσης η δήλωση αποκτά αριθμό πρωτοκόλλου, μονοσήμαντο − μοναδικό αριθμό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και επιπλέον κωδικούς πληρωμής που αποτελούν απαραίτητο στοιχείο για την πληρωμή του ενιαίου ειδικού προστίμου. Ως ημερομηνία υπαγωγής της δήλωσης θεωρείται η ημερομηνία καταβολής του παραβόλου.

Στον εξουσιοδοτούμενο μηχανικό που υπέβαλλε τη δήλωση και στον ιδιοκτήτη επιτρέπεται η ενημέρωση για την πορεία της υπαγωγής στη ρύθμιση όπως η καταβολή των δόσεων και η καταχώριση των πληρωμών έως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το πληροφοριακό σύστημα ενημερώνεται αυτόματα για την πληρωμή των δόσεων ή την εφάπαξ εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018