logo-print

Άρθρο 12 - Προεδρικό Διάταγμα 104/2016 - Μεταβατικές Διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/10/2016

Κωδικοποιημένο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

1. Τα πλοία της παραγράφου 2 του άρθρου 1 οφείλουν να εναρμονισθούν με τις διατάξεις του παρόντος το αργότερο μέχρι τον πρώτο δεξαμενισμό μετά την 01.01.2020.

2. Τα ήδη δρομολογημένα πλοία της παραγράφου 1 του άρθρου 1 δραστηριοποιούνται έως την 31η Οκτωβρίου 2016 με τις προϋποθέσεις και τους όρους δραστηριοποίησης που ίσχυαν κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος.

3. Η πλήρωση των απαιτήσεων του παρόντος διατάγματος διαπιστώνεται, κατά την πρώτη φορά εφαρμογής του, κατόπιν επιθεώρησης των πλοίων του άρθρου 1, η οποία θα πρέπει να έχει περατωθεί πριν την έναρξη της δρομολογιακής περιόδου, όπως προσδιορίζεται και ισχύει στο Ν. 2932/2001, εντός του χρονικού διαστήματος αποκλειστικά από την 01η Αυγούστου έως και την 20η Οκτωβρίου του έτους της αίτησης δρομολόγησης. Σε περιπτώσεις πλοίων τα οποία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.δ. 175/1988 (Α΄ 77) όπως ισχύει, απαιτείται να επιθεωρηθούν στην ξηρά πριν την 01η Αυγούστου, η απαίτηση αυτή δύναται, κατά παρέκκλιση των εν λόγω διατάξεων και για τους σκοπούς του παρόντος διατάγματος, να υλοποιείται μετά την ημερομηνία αυτή, τα δε αντίστοιχα πιστοποιητικά ασφαλείας με τα οποία θα εφοδιασθεί το πλοίο θα έχουν ισχύ το αργότερο μέχρι την 20ή Οκτωβρίου του έτους της αίτησης δρομολόγησης.

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ