logo-print

Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής 2016: Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Εκδηλώσεις από το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α.

17/10/2016

16/11/2017

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνουν από κοινού την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 τον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής στην χώρα μας υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις, με γενικό τίτλο «Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου και Ανθρώπινα Δικαιώματα» θα πραγματοποιηθούν στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», Πανεπιστημίου 3), από τις 10:30 έως τις 15:00.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού θεσπίσθηκε μόλις πέρυσι κατόπιν πρότασης της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στην Έδρα Βιοηθικής της UNESCO η χώρα μας συμμετέχει διά του Ελληνικού Κλιμακίου που έχει ιδρυθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Βιοηθική είναι κλάδος της Ηθικής ο οποίος ασχολείται με τα ηθικά διλήμματα που δημιουργούνται από την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, ιδίως της βιοϊατρικής, της βιοτεχνολογίας και της γενετικής.

Συγκεκριμένα, εξετάζει και αναλύει ηθικά ζητήματα όπως αυτά που αφορούν την ευθανασία, τις αμβλώσεις, την κλωνοποίηση ανθρώπων, την τροποποίηση του γονιδιώματος και την γενετική μηχανική και άλλα τέτοια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send