logo-print

Άρθρο 1 - Προεδρικό Διάταγμα 123/2016 - Ανασύσταση και μετονομασία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και μετονομασία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

04/11/2016

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που είχε συγχωνευθεί με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.δ. 24/2015 με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Μακεδονίας και Θράκης σε Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού του συγχωνευθέντος με το Π.δ. 24/2015 πρώην Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο πρώην Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε Υπουργείο Εσωτερικών.

3. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός ή Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα αρμοδιότητας του ανασυνιστώμενου Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης νοείται εφεξής ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός ή Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης νοείται εφεξής ο Υπουργός ή Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

4. Έως τη συγκρότηση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών Συμβουλίων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προσωπικό του ανασυνιστώμενου Υπουργείου εξακολουθεί να υπάγεται στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια στα οποία υπαγόταν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος.

5. Οι δαπάνες λειτουργίας των υπηρεσιών του ανασυνιστώμενου Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξακολουθούν να βαρύνουν έως τις 31.12.2016 τον προϋπολογισμό που έχει εγκριθεί για το πρώην Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι πιστώσεις του οποίου μεταφέρονται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά το μέρος που αφορούν τις υπηρεσίες που εντάσσονται σε αυτό.

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος